Rămâi conectat

Sport

Regretele unui campion din Apuseni *Din pricina unei accidentări grave, Bogdan Gligor a ratat Olimpiada de la Soci

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bogdan Gligor2În 7 februarie, va debuta, la Soci, a XXII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă, cel mai important eveniment sportiv al anului 2014. Din păcate, la start nu se va regăsi şi schiorul din Arieşeni, Bogdan Gligor, lovit crunt de destin. Sportivul în vârstă de 25 de ani şi-a sacrificat timpul şi banii familiei, în jur de 20.000 de euro, alăturându-se în 2013 unei echipe multinaţionale numită Motion Team, pentru un an de zile, un an de antrenamente, concursuri şi cantonamente… Din iunie şi până în noiembrie acesta a bifat 8 cantonamente pe gheţarii Europei (Italia, Franţa, Austria etc). “Eram în formă maximă, am prins aripi şi ştiam că obiectivul era uşor de atins. M-am antrenat cu sportivi de top, campionul european David Ryding din Marea Britanie care m-a întrecut, dar cu 5 zecimi de secundă, 7 zecimi de secundă, ceea ce e o performanţă foarte mare”, a povestit Bogdan, legitimat la CS Gligor Arieşeni.

*Ghinion în Austria

Soarta i-a fost însă potrivinică în ultimul cantonament din Austria, când la un antrenament în slalom, într-un moment de neatenţie a căzut destul de brutal. “Am simţit o pocnitură şi o durere uşoară în genunchiul stâng dar am zis că e normal, însă starea mea se agrava, durerea era tot mai mare”, a mărturisit schiorul din Munţii Apuseni. La revenirea în ţară, medici i-au recomandat o pauză de două săptămâni, dar durerea a revenit la începerea pregătirii, deşi “am continuat tratamentul cu trei feluri de pastile şi două soiuri de creme plus o argilă specială”. Bogdan nu a cedat, nu s-a dat bătut şi a concurat în Elveţia, Franţa, Austria, Bulgaria, Serbia. În Serbia, Gligor s-a clasat pe locul întâi, respectiv locul al doilea şi a ajuns la 41 de puncte, în condiţiile în care 90 la sută dintre curse au fost anulate din cauza lipsei de zăpadă. Pentru calificarea la JO, targetul schiorului din Arieşeni era 35 de puncte, sau mai puţin.

*Ligamente încrucişate rupte!

Lovitura finală a venit în ultimul concurs la care a luat startul, în Franţa, în mijlocul probei, când genunchiul a cedat definitiv. “Nu mai puteam nici să calc, abia mi-am dat claparul jos. Am mai rămas acolo încă trei zile să-mi revin cât de cât. Eram singurul român din echipă şi am fost nevoit să conduc maşina personală 1800 de kilometri până acasă”, a spus Bogdan. Verdictul medicilor a fost unul şocant: ambele ligamente încrucişate rupte, fractură de cap tibial, entorsă, întindere de ligamente laterale şi încă un chist pe un ligament din cauza şocului, în concluzie “varză”, urmând operaţia obligatorie şi o perioadă de recuperare de 6 luni. “Mi-am dat seama că tot e pierdut, că am ratat calificarea la Olimpiadă”, a povestit supărat Bogdan.

*Are nevoie de sprijin şi promite prezenţa în Coreea!

Visul frumos s-a spulberat, dar Bogdan Gligor nu cedează şi promite că va fi prezent peste 4 ani, în Coreea de Sud, la Pyeongchang, în Coreea de Sud. “Acum am nevoie de ajutor mai mult ca niciodată. Am un contract de onorat, nu mai pot să mai schiez dar înca mai trebuie să mai platesc 8000 euro la echipă. Este cea mai dificilă situaţie, nu m-am calificat, sunt accidentat şi am rămas şi dator… Dupa recuperare o să revin în elita schiului naţional şi international, iar dacă am ratat calificarea la Soci, cu siguranţă o să mă calific la următoarea”, a încheiat bravul sportiv din Alba.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea