Rămâi conectat

Ştirea zilei

Regionalizarea nu are nicio șansă până în 2015. Reorganizarea administrativă a țării, trenul fantomă al Guvernului Ponta

Bogdan Presecan

Publicat

în

Proiectul de reorganizare adminitrativă a României, unul dintre cele mai mediatizate subiecte ale acestui an, s-a dovedit a fi un tren fantomă lansat cu emfază de Guvernul Ponta .

Discuțiile pe marginea modului în care urmează să se facă regionalizarea au suscitat interesul politicienilor care au profitat să-și dea la gioale unii altora, au provocat istoricii și academicienii care și-au exprimat cu gravitate opiniile vizavi de o formă sau alta a viitoarelor regiuni, și mai ales, au generat numeroase discuții în contradictoriu și adesea certuri, la nivelul oamenilor simpli, legate de desemnarea capitalei de regiune sau apartenența la o structură teritorial-administrativă sau alta.

Subiectul nu a ocolit pe nimeni. S-au făcut sondaje de opinie, mii de emisiuni, zeci de mii de articole de presă, reuniuni la Academia Română cu participarea liderilor din administrația locală, dezbateri organizate pe banii contrubuabililor la munte și la mare… și atât.

Ca să înțelegem acum că de fapt trenul e pierdut sau mai bine zis că nu a fost decât un tren fantomă. Că regionalizarea nu se poate face fără modificarea Constituției, în urma unui  referendum, pe care nimeni nu îl va mai organiza, cel puțin până în 2015, având în vedere că anul viitor sunt alegerile europarlamentare iar un an mai târziu prezidențialele.

Această situație mi-a fost confirmată astăzi de senatorul Teodor Atanasiu, care a repetat ceea ce afirma în urmă cu mai multe luni, respectiv că regionalizarea nu se va face în nici un caz în următorul an și jumătate, respectiv până după alegerile prezidențiale din 2015.

sursa foto: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificați la etapa națională olimpiadei de geografie. Alte premii obținute de elevii militari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificați la etapa națională olimpiadei de geografie. Alte premii obținute de elevii militari Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, s-au calificat la etapa națională olimpiadei de geografie. Elevii militari au mai obținut un premiu II la același […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea