Rămâi conectat

Actualitate

Regele i-a dat şah-mat preşedintelui

Publicat

în

Odată cu aniversarea venerabilei vârste de 90 de ani a Regelui Mihai I, de către Parlamentul României, prin organizarea unei Şedinţe Solemne a Camerei Deputaţilor şi Senatului, la iniţiativa Grupurilor Parlamentare ale PNL, românii au putut avea unica ocazie, de a face, în sfârşit, diferenţa: dintre demnitate şi josnicie, dintre onoare şi imoralitate, dintre fariseismul total şi adevărul simplu, dintre imaginea reală a istoriei şi denigrarea fără rost a acesteia!

Boicotarea acestui eveniment special, de către preşedintele ţării şi guvernul său de mucava, a avut pentru românii, exact efectul invers celui scontat de tagma slugarnică portocalie!

Spiritul monarhic s-a trezit imediat în inimile celor mai mulţi români, sătui de actualii nedemni conducători! Nici pedepsele crunte, la care au fost supuşi, în ultimii trei ani, de către dictatura echipei Băsescu-Boc a bunului-plac, nici fărădelegile îndelungi, instituite în forţă, de către guvernele Boc prin numeroase angajari de aşa-zisă răspundere, nici austerităţile impuse peste noapte şi semănarea vântului risipitor, în buzunarele întregului popor, nu i-a solidarizat, într-o asemenea măsură, pe români!

Elit - Gustul Desăvârșit

Părea că mărul discordiei şi al vrajbei s-a instalat definitiv pe plaiurile româneşti! Dar, iată că lucrurile stau cu totul altfel în realitate! Fiecare dintre noi am înţeles, cu acest prilej, că cinstea de a avea printre noi un Rege care ne-a onorat mereu istoria şi care ne ţine viu şi demn prezentul, este mai presus de orice sentiment naţional!

Respectul şi solidaritatea s-au trezit brusc în sufletele românilor, dezbinaţi, de prea multă vreme, de ura unora, contra altora, alimentată permanent de către acei actuali conducători, utilizatori fervenţi ai dictonului „dezbină şi cucereşte”, de întreţinerea unui scandal continuu, prin tot felul de combustibili incadenscenţi, via – depozitul de strategii de la Cotroceni, de sărăcirea devastatoare a salariaţilor şi pensionarilor sau de falimentarea  numeroşilor întreprinzători privaţi, de către politicile guvernamentale pd-iste total incompetente, de prea mult cinism în relaţia stat-cetăţean, de practicarea furtului din banii publici, la drumul mare, a acelora care susţin că fac prin această metodă, investiţii pentru ţară – una a lor proprie, probabil… – sau de minciunile nesfârşite ale guvernanţilor portocalii, minciuni zilnice, utilizate pe post de promisiuni neîndeplinite sau de cosmetizare a unor realizări clamate non-stop, dar inexistente în fapt!

Valul de popularitate pe care l-a provocat Jubileul Aniversării Majestăţii Sale, regele Mihai I a pus punct, odată pentru totdeauna, speculaţiilor neîntemeiate, că românii nu mai au reacţii!

Românii au dovedit din totdeauna că duc foarte mult în spate, deşi sunt umiliţi frecvent, în acest sens, de către propriul lor preşedinte! Dar a fost demonstrat acum, că românul ştie şi poate să se treazească din letargia inacţiunilor, atunci când înţelege că are cu adevărat ce sărbători, că acela pe care îl ascultă, aplaudă, aniversează, este un adevărat conducător, cu care nu-i va fi ruşine niciodată!

Să ne trăiţi Majestate!

Deputat PNL Alba, Teodor Atanasiu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

ACCIDENT rutier pe DN1, Sebeș – Sibiu: Un microbuz cu 6 persoane s-a răsturnat în Cristian

Publicat

în

ACCIDENT rutier pe DN1, Sebeș – Sibiu: Un microbuz cu 6 persoane s-a răsturnat în Cristian

DN 1, km. 323+800, in afara localitatii Cristian, trafic ingreunat, dupa ce un microbuz condus dinspre Saliste spre Cristian, la coborarea de pe Hula Sacelului, s-a rasturnat pe carosabil, blocand sensul Sibiu – Saliste.

Este vorba despre un microbuz destinat transportului de persoane, capacitate 8+1, in care se aflau conducatorul auto, 35 de ani, plus cinci pasageri, toti cetateni straini. Unul dintre pasageri, barbat 43 de ani, va fi transportat la spital, constient.

Elit - Gustul Desăvârșit

Microbuzul tracta o platforma pe care se afla un alt microbuz. Cercetarile continua in vederea stabilirii tuturor circumstantelor producerii acestui accident rutier.

Trei echipaje SMURD din cadrul ISU Sibiu au intervenit de urgență pentru acordarea de asistență medicală pentru șase persoane care se aflau într-un microbuz care s-a răsturnat pe DN 1,Cristian.

La fața locului, echipajele SMURD au evaluat medical toate persoanele implicate și au oferit îngrijiri medicale.

O persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 43 de ani a fost transportată la UPU Sibiu cu un traumatism de umăr.

Celelalte cinci persoane au refuzat transportul la spital. Au transmis reprezentanții ISU Sibiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Vangelis a încetat din viață la vârsta de 79 ani. Compozitorul grec, autor al unei coloane sonore premiată cu Oscar

Publicat

în

Vangelis a încetat din viață la vârsta de 79 ani. Compozitorul grec, autor al unei coloane sonore premiată cu Oscar

Vangelis, compozitorul grec a cărui muzică electronică pentru filmul „Chariots of Fire” a fost recompensată cu un premiu Oscar şi s-a numărat printre cele cele mai cunoscute coloane sonore din anii 1980, a încetat din viaţă la vârsta de 79 de ani, a anunţat joi agenţia de presă ANA, informează Reuters.

Vagelis a murit marţi seara, potrivit agenţiei de presă elene, care a citat un anunţ al biroului avocaţilor, fără a preciza cauza decesului.

Elit - Gustul Desăvârșit

sursa: agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Platforma ce permite schimbarea furnizorului de curent și gaze, în 24 de ore, va fi funcțională în 2022. Declarațiile preşedintelui ANRE

Publicat

în

Platforma ce permite schimbarea furnizorului de curent și gaze, în 24 de ore, va fi funcțională în 2022. Declarațiile preşedintelui ANRE

Platforma unică la nivel naţional destinată schimbării de către clienţii finali a furnizorului de energie electrică şi gaze naturale va fi gata anul acesta, a afirmat, pentru AGERPRES, Dumitru Chiriţă, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie.

Prin intermediul acestei platforme, clientul final reduce timpul de schimbare a furnizorului de la 21 de zile la 24 de ore.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Proiectul este finanţat din fonduri europene nerambursabile în proporţie de 98%. Odată cu finalizarea proiectului, această iniţiativă demonstrează, încă o dată, importanţa pe care ANRE o acordă optimizării proceselor operaţionale, în scopul diminuării birocraţiei şi consolidării concurenţei în sectorul energiei”, a precizat Chiriţă.

Potrivit acestuia, contextul energetic actual a scos în evidenţă faptul că avem nevoie mai mult ca oricând de o Uniune Europeană mai integrată şi mai solidară inclusiv în ceea ce priveşte investiţiile în sectorul energetic.

„Provocările din ultimii ani ne obligă să luăm decizii rapide şi eficiente pentru a atenua efectele crizelor pe care le parcurgem. Una dintre soluţii este promovarea energiei regenerabile, dublată de creşterea capacităţii de stocare în vederea atenuării dezechilibrelor din sistem, fapt care ar conduce la reducerea sau eliminarea dependenţei de gazul din import şi ar contribui la atingerea obiectivelor asumate la nivel european”, a completat preşedintele ANRE.

Astfel, România a aprobat Planul Naţional Integrat în domeniul Energiei şi Schimbărilor Climatice, din care rezultă o suplimentare a capacităţilor de producţie instalate în surse regenerabile de circa 7.000 MW până în 2030, respectiv 3.700 MW – surse fotovoltaice, 2.300 MW – surse eoliene şi 1.000 MW – surse hidro.

Acum, la nivelul Comisiei Europene se analizează propunerea ca noua ţintă de energie regenerabilă să crească de la 32% la 40% până în anul 2030.

„Anul 2022 este un an în care dorinţa de a investi în capacităţi de producţie a revenit în actualitate. De la începutul anului până în prezent, ANRE a eliberat autorizaţii de înfiinţare pentru 245 MW şi mai avem în lucru cereri de autorizaţii de înfiinţare pentru 816 MW – producţie solară şi 7,4 MW – stocare. O atenţie deosebită acordăm prosumatorilor, care, în ultimii ani, au înregistrat o evoluţie spectaculoasă. Dacă în 2019 aveam 303 prosumatori, am crescut în 2020 la 1.634 şi, la sfârşitul lunii februarie 2022, aveam 14.305 prosumatori cu o putere instalată de 95 MW. Estimăm că până în 2030 vom ajunge la circa 700 MW”, a susţinut Chiriţă.

O altă resursă regenerabilă puţin folosită este apa geotermală, care, spre exemplu, în Bucureşti ar asigura încălzirea şi apa caldă la preţuri mult mai mici decât actualii producători. Această metodă se foloseşte deja cu succes în două oraşe, a amintit el.

Pe lângă preţul scăzut al MWh, mai sunt cel puţin trei avantaje: se reduc semnificativ pierderile în conducte, se reduce poluarea şi se reduce consumul de gaze.

O altă investiţie utilă şi obligatorie, concomitent cu investiţiile în surse regenerabile de producere, este în capacităţi de stocare la un nivel de cel puţin 2.000 MW, pentru a contribui la echilibrarea sistemului energetic naţional, a mai spus oficialul ANRE.

sursa: economica.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare