Rămâi conectat

Actualitate

Regele i-a dat şah-mat preşedintelui

Dan HENEGAR

Publicat

în

Odată cu aniversarea venerabilei vârste de 90 de ani a Regelui Mihai I, de către Parlamentul României, prin organizarea unei Şedinţe Solemne a Camerei Deputaţilor şi Senatului, la iniţiativa Grupurilor Parlamentare ale PNL, românii au putut avea unica ocazie, de a face, în sfârşit, diferenţa: dintre demnitate şi josnicie, dintre onoare şi imoralitate, dintre fariseismul total şi adevărul simplu, dintre imaginea reală a istoriei şi denigrarea fără rost a acesteia!

Boicotarea acestui eveniment special, de către preşedintele ţării şi guvernul său de mucava, a avut pentru românii, exact efectul invers celui scontat de tagma slugarnică portocalie!

Spiritul monarhic s-a trezit imediat în inimile celor mai mulţi români, sătui de actualii nedemni conducători! Nici pedepsele crunte, la care au fost supuşi, în ultimii trei ani, de către dictatura echipei Băsescu-Boc a bunului-plac, nici fărădelegile îndelungi, instituite în forţă, de către guvernele Boc prin numeroase angajari de aşa-zisă răspundere, nici austerităţile impuse peste noapte şi semănarea vântului risipitor, în buzunarele întregului popor, nu i-a solidarizat, într-o asemenea măsură, pe români!

Părea că mărul discordiei şi al vrajbei s-a instalat definitiv pe plaiurile româneşti! Dar, iată că lucrurile stau cu totul altfel în realitate! Fiecare dintre noi am înţeles, cu acest prilej, că cinstea de a avea printre noi un Rege care ne-a onorat mereu istoria şi care ne ţine viu şi demn prezentul, este mai presus de orice sentiment naţional!

Respectul şi solidaritatea s-au trezit brusc în sufletele românilor, dezbinaţi, de prea multă vreme, de ura unora, contra altora, alimentată permanent de către acei actuali conducători, utilizatori fervenţi ai dictonului „dezbină şi cucereşte”, de întreţinerea unui scandal continuu, prin tot felul de combustibili incadenscenţi, via – depozitul de strategii de la Cotroceni, de sărăcirea devastatoare a salariaţilor şi pensionarilor sau de falimentarea  numeroşilor întreprinzători privaţi, de către politicile guvernamentale pd-iste total incompetente, de prea mult cinism în relaţia stat-cetăţean, de practicarea furtului din banii publici, la drumul mare, a acelora care susţin că fac prin această metodă, investiţii pentru ţară – una a lor proprie, probabil… – sau de minciunile nesfârşite ale guvernanţilor portocalii, minciuni zilnice, utilizate pe post de promisiuni neîndeplinite sau de cosmetizare a unor realizări clamate non-stop, dar inexistente în fapt!

Valul de popularitate pe care l-a provocat Jubileul Aniversării Majestăţii Sale, regele Mihai I a pus punct, odată pentru totdeauna, speculaţiilor neîntemeiate, că românii nu mai au reacţii!

Românii au dovedit din totdeauna că duc foarte mult în spate, deşi sunt umiliţi frecvent, în acest sens, de către propriul lor preşedinte! Dar a fost demonstrat acum, că românul ştie şi poate să se treazească din letargia inacţiunilor, atunci când înţelege că are cu adevărat ce sărbători, că acela pe care îl ascultă, aplaudă, aniversează, este un adevărat conducător, cu care nu-i va fi ruşine niciodată!

Să ne trăiţi Majestate!

Deputat PNL Alba, Teodor Atanasiu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea