REFERENDUM la Sebeș: 17 avertismente după controalele preventive ale ISU Alba, la secțiile de votare

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba a efectuat, în această perioadă, acțiuni preventive care să contribuie la consolidarea climatului de siguranță a cetățenilor, respectiv buna organizare și desfășurare a referendumului din Municipiul Sebeș din data de 27 mai 2018.

Inspectorii de prevenire au efectuat 9 verificări la obiectivele în care sunt organizate cele 20 secții de votare, fiind înlăturate în mod operativ neregulile constatate. Disfuncționalitățile identificate în teren prin încălcarea legislaţiei din domeniul apărării împotriva incendiilor au fost sancționate cu 17 avertismente.

De asemenea, premergător zilei de votare, pompierii vor desfășura activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu personalul secțiilor de votare, asupra modalităţilor practice de evacuare a utilizatorilor, materialelor şi documentelor specifice procesului electoral.

Principalele aspectele avute în atenție de către inspectorii de prevenire au urmărit:

– Amplasarea cabinelor de vot fără diminuarea căilor de acces sau a circulaţiilor interioare din clădirile în care se organizează procesul electoral; Dispunerea acestora fără blocarea ori îngreunarea accesului la mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor (exemplu: instalaţiile de hidranţi interiori);

– Evitarea obstrucționării căilor de acces, prin amplasarea elementelor de mobilier în interiorul încăperilor în care se amenajează secţii de votare;

– Marcarea corespunzătoare a căilor de evacuare şi menţinerea acestora în permanenţă practicabile;

– Menţinerea în stare de funcţionare a instalaţiilor şi sistemelor de apărare împotriva incendiilor (instalaţii de iluminat de siguranţă, de semnalizare, de stingere a incendiilor etc.).

Pentru familiarizarea cu specificul construcțiilor, asigurarea accesului cu autospeciale și planificarea unor eventuale intervenții, pompierii din cadrul subunităţilor operative vor efectua acţiuni de recunoaştere în teren la toate amplasamentele unde vor funcționa secții de votare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...