Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Refacerea străzilor distruse de lucrări va fi o prioritate a primarului Călin Potor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    De nenumărate ori am atras atenţia administraţiei locale din Alba Iulia asupra situaţiei străzilor din municipiu, care sunt distruse de lucrări. Albaiulienii se confruntă în aceste zile cu un duşman de temut: gropile şi şanţurile care le distrug maşinile.
Drumurile au devenit impracticabile în special în cartierele în care se execută diferite lucrări. Şi totul din cauza nepăsării firmelor şi a primăriei. Cei care au săpat şanţuri de-a latul şi de-a lungul străzilor aveau obligaţia de a reface carosabilul. Era una din condiţiile prevăzute în caietul de sarcini acceptat de societăţile comerciale în momentul în care s-au dus la licitaţie. Dar pentru că nu le cere nimeni socoteală au lăsat tot oraşul praf şi pulbere.
Cetăţenii sunt extrem de nemulţumiţi, în special la Partoş, Oarda şi Miceşti, unde străzile au devenit adevărate probe cu obstacole. Şi sunt nemulţumiţi pe bună dreptate: plătesc taxe şi impozite dar nu pot circula pe străzi. Le spun un singur lucru acestor locuitori ai municipiului: starea străzilor va fi una din priorităţile primarului Călin Potor. În 2012 aceste drumuri trebuie refăcute, astfel încăt cetăţenii să aibă un minimum de confort.
Toţi am văzut sutele de gropi şi de şanţuri în care cetăţenii din municipiul nostru îşi distrug autoturismele. Sunt gropi în care îţi rupi picioarele pieton fiind, să nu mai vorbim de circulaţia auto, care seamănă cu o cursă de off-road. Oamenii sunt nevoiţi să îşi sacrifice sute de lei din bugetul familiei pentru a-şi repara maşinile. Din banii puţini pe care reuşesc să îi câştige cu greu mai plătesc şi pentru reparaţii.
În tot acest timp firmele încasează zeci de milioane pentru lucrări, iar administraţia se face că nu vede neplăcerile cauzate cetăţenilor. Şi de ce ar face acest lucru? Pentru a deranja firmele „prietene”?
Cetăţenii sunt nevoiţi să suporte de luni de zile calvarul drumurilor distruse de lucrările de apă şi canalizare pentru că firmele care execută lucrările fac ce le taie capul. Repet, potrivit caietului de sarcini societăţile respective trebuiau să aducă drumul la starea iniţială. Dar primarul are alte probleme, să pozeze frumos pentru presă, nu să îi sancţioneze pe cei care nu respectă contractele.
Este tot mai evident dezinteresul actualei administraţii locale pentru rezolvarea problemelor cetăţenilor şi asigurarea unor condiţii de trai decente. Alba Iulia trebuie condusă de oameni serioşi, capabili şi preocupaţi de dezvoltarea oraşului şi de crearea unor condiţii decente de viaţă. Călin Potor, împreună cu echipa USL este singura alternativă la dezastrul promovat de actuala conducere a municipiului.
CĂLIN POTOR, candidatul USL  la Primăria municipiului  Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea