Rămâi conectat

Ştirea zilei

Redeschiderea restaurantelor se va face cu reguli STRICTE: Benzi cu sens unic, triaj la intrare, dezinfectarea meniurilor

Ioana Oprean

Publicat

în

Potrivit reprezentaţilor industriei HORECA, un grup de lucru comun va pune la punct normele pentru deschiderea localurilor, dar şi unele noi pentru terase, unde ar putea fi permis ca la o masă să stea mai mult de patru persoane.

„În cel mult o săptămână se vor deschide restaurantele în interior”. Anunţul a fost făcut, joi, de reprezentanţii industriei HORECA după o întâlnire organizată, la Guvern. Ulterior, surse oficiale a confirmat că 9 iulie ar fi data redeschiderii restaurantelor.

Potrivit Profit.ro, vor fi prezente mai multe măsuri și restricții.

Clienții vor putea merge doar pe benzi cu sens unic

Clienții vor putea merge doar pe benzi cu sens unic, semnalizate, păstrând distanța de doi metri. La mesele din jur, aceștia vor păstra aceeași distanță, solnițele, meniurile și olivierele putând fi transferate de la o masă la alta doar după ce vor fi dezinfectate.

La intrarea în restaurant se va derula „triaj observațional”, fiind interzis accesul persoanelor care prezintă simptome ale Covid-19.

De asemenea, va fi interzis și consumul de produse stând în picioare, cu excepția meselor dedicate acestui tip de servire, iar numărul maximum de clienți este de șase, la o masă, exceptați fiind membrii de familie.

Totodată, ocuparea locurilor se va face cu rezervare anterioară sau cu înscriere în registru la sosire.

Personalul va purta mască și se va dezinfecta de fiecare dată înainte de a servi, mesele vor fi și ele dezinfectate și se va asigura o protecție suplimentară a produselor alimentare din vitrinele deschise sau bufete.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut marea finală în competiția Chefi la cuțite. Premiul era de 30.000 de euro

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO | Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut marea finală în competiția Chefi la cuțite. Premiul era de 30.000 de euro Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut după o finală extrem de discutată, marea finală din emisiunea Chefi la Cuțite și nu a […]

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO | Canep Art, proiect născut în Alba din dorința de a readuce în prezent tradițiile și meșteșugurile autentice. Identitatea românească adusă în prezent prin ateliere de cusut și brodat

Ioana Oprean

Publicat

în

Canep Art, proiect născut în Alba din dorința de a readuce în prezent tradițiile și meșteșugurile autentice. Identitatea românească adusă în prezent prin ateliere de cusut și brodat Cu siguranță fiecare dintre noi a auzit povești despre tradițiile, obiceiurile și meșteșugurile românești, fiecare zonă având o frumusețe aparte. De curând am cunoscut-o pe Anca Țîrlea, […]

Citește mai mult

Ştirea zilei

Tradiții și superstiții în Ajunul Crăciunului: Ce obiceiuri sunt păstrate cu sfințenie, în toate regiunile țării

Ioana Oprean

Publicat

în

Tradiții și superstiții în Ajunul Crăciunului: Ce obiceiuri sunt păstrate cu sfințenie, în toate regiunile țării Sărbătoarea Nașterii Domnului sau Crăciunul, a reușit în România să încorporeze o serie de tradiții cu substrat păgân, care au rămas în diferite zone ale țării, încă din timpurile precreștine. Potrivit credințelor, obiceiurile au fost păstrate pentru caracterul lor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea