Rămâi conectat

Ştirea zilei

Redeschiderea restaurantelor se va face cu reguli STRICTE: Benzi cu sens unic, triaj la intrare, dezinfectarea meniurilor

Ioana Oprean

Publicat

în

Potrivit reprezentaţilor industriei HORECA, un grup de lucru comun va pune la punct normele pentru deschiderea localurilor, dar şi unele noi pentru terase, unde ar putea fi permis ca la o masă să stea mai mult de patru persoane.

„În cel mult o săptămână se vor deschide restaurantele în interior”. Anunţul a fost făcut, joi, de reprezentanţii industriei HORECA după o întâlnire organizată, la Guvern. Ulterior, surse oficiale a confirmat că 9 iulie ar fi data redeschiderii restaurantelor.

Potrivit Profit.ro, vor fi prezente mai multe măsuri și restricții.

Clienții vor putea merge doar pe benzi cu sens unic

Clienții vor putea merge doar pe benzi cu sens unic, semnalizate, păstrând distanța de doi metri. La mesele din jur, aceștia vor păstra aceeași distanță, solnițele, meniurile și olivierele putând fi transferate de la o masă la alta doar după ce vor fi dezinfectate.

La intrarea în restaurant se va derula „triaj observațional”, fiind interzis accesul persoanelor care prezintă simptome ale Covid-19.

De asemenea, va fi interzis și consumul de produse stând în picioare, cu excepția meselor dedicate acestui tip de servire, iar numărul maximum de clienți este de șase, la o masă, exceptați fiind membrii de familie.

Totodată, ocuparea locurilor se va face cu rezervare anterioară sau cu înscriere în registru la sosire.

Personalul va purta mască și se va dezinfecta de fiecare dată înainte de a servi, mesele vor fi și ele dezinfectate și se va asigura o protecție suplimentară a produselor alimentare din vitrinele deschise sau bufete.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Un fermier din Alba a investit 2.000 de euro într-un automat de brânzeturi și și-a crescut vânzările de lactate: ,,Pot cumpăra la orice oră, pentru că este deschis în regim non-stop”

Ioana Oprean

Publicat

în

Un fermier din Alba a investit 2.000 de euro într-un automat de brânzeturi și și-a crescut vânzările de lactate: ,,Pot cumpăra la orice oră, pentru că este deschis în regim non-stop” Automatul de brânzeturi! Aceasta este ideea care i-a crescut fermierului Nicolae Romoșan, din Vințu de Jos, vânzările, într-o perioadă când piața este în picaj […]

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO | Povestea antrenorului care și-a dedicat viața copiilor și fotbalului: Iosif Luca, 91 de ani de viață, 67 petrecuți pe teren: „Microbul îl aveam în sânge încă de mic și așa a pornit această nebunie”

Ioana Oprean

Publicat

în

Povestea antrenorului care și-a dedicat viața copiilor și fotbalului: Iosif Luca, 91 de ani de viață, 67 petrecuți pe teren: „Microbul îl aveam în sânge încă de mic și așa a pornit această nebunie” La 91 de ani, Iosif Luca, sau „Nea Luca”, așa cum îl știe toată lumea, continuă să meargă pe terenul de […]

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO | Cea mai mare creșă din județ, construită la Alba Iulia. Va avea o capacitate de 110 locuri și se va deschide 2026

Ioana Oprean

Publicat

în

Cea mai mare creșă din județ, construită la Alba Iulia. Va avea o capacitate de 110 locuri și se va deschide 2026 Din toamna anului viitor, la Alba Iulia se va deschide cea mai mare creșă din județul Alba. Situată în cartierul Gheorghe Șincai, în spatele centrului multifuncțional, lângă blocul social care s-a construit și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea