Rămâi conectat

Ştirea zilei

Rechizitoriu: Tibor Polgar, patron de pensiune din Alba Iulia, „testa” el însuşi minorele pe care le plasa apoi clienţilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tibor Polgar, patronul pensiunii T. din Alba Iulia, îşi amenajase la subsolul clădirii un club privat unde clienţii doritori de relaţii sexuale contra cost se întâlneau cu fete dispuse la practicarea prostituţiei, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT Alba. Anchetatorii susţin că fetele, dintre care trei minore iar două majore, au fost recrutate de Polgar personal. Relaţiile sexuale se consumau în camerele pensiunii iar preţurile pretinse de fete erau între 50 de lei şi 100 de euro. Potrivit procurorilor, Tibor Polgar a „testat” şi el minorele înainte de a le plasa clienţilor. Toate acestea i-au adus trei acuzaţii grave pentru care se află în arest preventiv din aprilie 2012, şi anume: trafic de minori în formă continuată, proxenetism în formă continuată şi relaţii sexuale cu minori. Polgar nu recunoaşte niciuna dintre acuzaţii. În acelaşi dosar au mai fost cercetate pentru prostituţie, în stare de libertate, două fete majore care însă şi-au recunoscut faptele şi au fost scoase de sub urmărire penală. În cazul lui Darius Câmpean, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori în formă continuată, s-a dispus disjungerea cauzei.

*”Tibi eu vin dar un milion jumate maxim două ore”

Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2010, Tibor Polgar a cunoscut şi recrutat trei fete minore care la acea dată aveau 14 ani, 15 ani, respectiv 16 ani. „Le-a propus să practice relaţii sexuale contra cost cu el personal, iar pentru a câştiga mai mulţi bani, cu clienţii pensiunii sau cu prieteni şi cunoştinţe ale sale. Inculpatul Polgar Tibor a întreţinut relaţii sexuale contra cost cu toate cele trei minore, deşi cunoştea că acestea nu au împlinit vârsta de 18 ani”, spun procurorii DIICOT. „După ce a recrutat-o pe minora D.C. (n.r. în vârstă de 16 ani), inculpatul Polgar Tibor a contactat-o telefonic şi i-a propus să întreţină relaţii intime cu el, lucru cu care minora a fost de acord, primind suma de 100 de lei. La scurt timp, inculpatul a contactat-o din nou telefonic şi i-a promis câştiguri băneşti în schimbul favorurilor sexuale oferite altor bărbaţi. În acest sens, i-a prezentat mai mulţi bărbaţi cu care aceasta a întreţinut relaţii sexuale contra unor sume de bani, printre care şi un cetăţean spaniol de la care minora a primit suma de 50 de euro”, se mai arată în rechizitoriu.
Au fost interceptate, cu autorizaţia instanţei, mai multe convorbiri telefonice între inculpat şi minore, din care reiese comiterea faptelor.

„Polgar Tibor: Ui, am nişte domni aicea…
Fata minoră: Da. Şi iarăşi ca data trecută?
Polgar Tibor: Păi nu, mă, atuncea nu ştiu ce s-a întamplat, de ce Dumnezeu ai plecat aşa…

Fata minoră: Mi-am făcut nişte părerei atât de proaste… nici nu, nu mai are rost. (…) No, şi stai să-ţi zic… Mai trăbă pe cineva?
Polgar Tibor: Ie.
Fata minoră: Pe cine?
Polgar Tibor: Păi nu ştiu. Păi zi tu!
Fata minoră: Ă, atunci, ce să zic… ă, auzi, mi-o zis Alina că vine ea!
Polgar Tibor: No hai că mai revin şi să-mi răspunzi, bine?”
Câteva zile mai târziu, minora a trimis următorul mesaj pe telefonul lui Polgar Tibor: „Tibi, eu vin dar un milion jumate maxim 2 ore”.

*Un om de afaceri din Alba Iulia a refuzat o fată pentru că era minoră

La dosar se află declaraţiile mai multor martori, prieteni sau apropiaţi de-ai patronului pensiunii T. Unul dintre ei, un om de afaceri din Alba Iulia, a declarat în faţa procurorilor că, prieten fiind cu Polgar Tibor şi aflându-se la terasa pensiunii, acesta i-a făcut cunoştinţă cu o fată, propunându-i să întreţină relaţii sexuale cu ea. „Am întrebat-o câţi ani are şi mi-a spus că are 21-22 de ani. Eu am văzut însă că este foarte tânără şi i-am cerut să îmi arate buletinul. Când am văzut că este minoră, am refuzat să mai merg cu ea”, a declarat omul de afaceri.

*Tibor Polgar nu recunoaşte nimic şi spune că este nevinovat

Încă de la bun început, Tibor Polgar şi-a susţinut nevinovăţia, declarând în faţa procurorilor că nu înţelege de ce acele fete l-au indicat pe el ca fiind cel care le face rost de clienţi. „Fiica mea figurează ca şi administrator în acte, însă, în fapt, de administrarea pensiunii mă ocupam eu. Am cunoscut-o pe minora S.I. prin intermediul lui Câmpean Darius, care mi-a prezentat-o drept prietena lui. I-am dat fetei o singură dată bani pentru că mi-a fost milă de ea, pentru că îmi spusese că nu a mâncat nimic o zi întreagă. Nu este adevărat că i-aş fi prezentat mai mulţi bărbaţi cu care să întreţină raporturi sexuale contra cost, nu îmi explic de ce a declarat asta. Nu recunosc săvârşirea infracţiunilor reţinute în sarcina mea”, se arată în declaraţia lui Tibor Polgar de la dosar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea