Rămâi conectat

Actualitate

Recensământ 2022. Ce trebuie să faceți pentru a genera codul necesar pentru o zi liberă de la serviciu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Recensământ 2022. Ce trebuie să faceți pentru a genera codul necesar pentru o zi liberă de la serviciu

Autorecenzarea a început și deja peste 200 de mii de români au completat chestionarele pentru recensământ, însă mulți oameni au nelămuriri în ceea ce privește datele care trebuie trecute în formular. Institutul Național de Statistică a pus la dispoziție un număr de call center, unde cei care care au nelămuriri pot suna inclusiv în weekend.

Astfel, în fiecare zi, inclusiv în weekend, de dimineață de la ora 7 până seara la ora 22.00, mai mulți angajați ai Institutului Național de Statistică răspund la întrebările pe care le au cei care se autorecenzează online. Numărul de telefon este: 0314 33 83 00.

Cum generezi codul necesar pentru a-ți lua o zi liberă, după ce ai completat online formularul

Mulți români care sună vor să știe cum primesc o zi liberă de la serviciu pentru că au completat formularul. Codul necesar pentru a primi o zi liberă nu este generat automat de sistem, imediat ce ați completat și trimis formularul de recensământ. Veți primi dovada pentru ziua liberă abia după 7 zile de la transmiterea chestionarului de recensământ. Durează atât pentru că este necesar ca este necesară întâi validarea acestuia în sistem.

Pentru a primi respectivul cod pe care va trebui să îl prezentați angajatorului dumneavoastră, trebuie să mergeți din nou pe platforma recensamantromania.ro și să accesați – Verificarea auto-recenzării. Linkul va fi disponibil din 21 martie, la o săptămână de la completarea chestionarului.

Cum declarați casele de vacanță

Multe întrebări sunt legate de proprietățile secundare pe care românii trebuie să le declare. Aici sunt incluse, de exemplu, casele de vacanță.

„Trebuie să specificăm faptul că pe noi nu ne interesează cine este proprietarul acelei locuințe, noi dorim să aflăm care sunt clădirile și locuințele din România. Noi nu recenzăm proprietățile. Nu ne interesează cine este proprietarul locuinței. O locuință secundară care este închiriată nu este recenzată de proprietar, ci de chiriaș. Indiferent dacă există contract sau nu, datele de la recensământ nu sunt folosite pentru stabilirea impozitelor, nu pot fi folosite nici măcar în justiție”, a explicat purtătorul de cuvânt al INS, Bogdan Drăghia.

Sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări MAJORE in 2024 la asigurările din România: Pe cine afecteaza noul sistem si ce măriri de prețuri urmează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schimbări MAJORE in asigurările din România: Pe cine afecteaza noul sistem si ce măriri de prețuri urmează in perioada urmatoare Șoferii se pregătesc de schimbări semnificative în sistemul bonus-malus începând cu anul 2024, conform unor anunțuri recente ale Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Această modificare va avea un impact major asupra costurilor polițelor RCA, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare