Rămâi conectat

Actualitate

Recalcularea pensiilor: Când se va simți prima creștere și ce se pregătește pentru cei cu pensii mici

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Recalcularea pensiilor: Când se va simți prima creștere și ce se pregătește pentru cei cu pensii mici

Vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR a dat mai multe explicații referitoare la recalcularea pensiilor. Mai exact, acesta a explicat în ca va consta reformarea sistemului de pensii şi ce măsuri au convenit liderii coaliţiei să nu fie încălcate în procesul de recalculare.

Întrebat dacă reforma pensiilor va însemna pentru unii pensionari scăderea pensiilor, Kelemen Hunor a subliniat faptul că așa ceva nu se poate accepta. Pe de altă parte, el a precizat că recalcularea pensiilor nu înseamnă că pensionarii vor primi mai mulți bani, el făcând referire la pensiile de serviciu sau cele speciale.

Hunor a mai mendționat că în realitate, pensiile pe bază de contributivitate nu trebuie să scadă.

„Asta nu se poate accepta. Toată lumea este de acord că recalcularea nu înseamnă că vei primi mai puţin decât ai primit. Aici nu vorbim de pensiile de serviciu sau pensiile speciale. Acolo pensiile nu pot fi mai mari decât salariul şi este o altă problemă. Dar la pensiile pe bază de contributivitate nu trebuie să scadă.

Sunt câţiva, unii care au ieșit cu aceeași vechime cu condiţii similare şi au pensii mai mici decât cei care au ieșit în condiţii similare un an doi mai târziu, după o muncă aproape identică şi aceste lucruri trebuie văzute. Nimeni nu se gândește să scadă pensiile. Acest lucru nu se poate accepta”, a spus acesta.

Totodată, vicepremierul a mai menționat că partidul său a propus o creștere a pensiilor, având în vedere presiunea inflaționistă, iar toate aceste creșteri fac parte din programul de guvernare.

Kelemen Hunor a adăugat că prima creștere va fi în luna ianuarie, sperând ca pensionarii cu venituri mici să primească un ajutor în această iarnă având în vedere creșterile facturlor.

„Chiar noi am propus o creștere a pensiilor în perioada imediat următoare pentru că există o presiune inflaționistă şi o presiune în ceea ce privește preţurile la energie asupra populației. Creșterile au fost anunțate în programul de guvernare. Va fi o creștere la începutul lunii ianuarie.

Încercăm să dăm pensionarilor cu sume mai mici o singură dată o sumă pentru a acoperi cheltuielile legate de inflație şi creșterile la energie. Important este să mergem țintit şi cei care au nevoie de ajutor să primească un pic mai mult şi cei care nu au nevoie neapărat, cei cu pensii mari, să mai aştepte un pic, sau creșterea să fie un pic mai mică, proporțional bineînțeles”, a mai adăugat, Kelemen Hunor

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania Meteorologul ANM Mihai Huştiu a explicat că vremea a intrat într-un proces accentuat de răcire, iar începând de luni vom avea temperaturi și mai scăzute. Până la mijlocul săptămânii viitoare vom avea parte de ploi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea