Rămâi conectat

Politică Administrație

Reabilitarea străzilor în Alba Iulia, o prioritate a primarului Mircea Hava

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La jumătatea lui 2008 cea mai mare parte a oraşului s-a transformat într-un uriaş şantier, cu scopul clar stabilit de a reabilita străzile care aveau nevoie de astfel de intervenţii. Atunci am luat stradă cu stradă, cartier cu cartier şi am început marea transformare. Au fost peste 3 ani de efort continuu în care am arătat că se poate face treabă, indiferent că a fost vorba de parcări, trotuare sau zeci de kilometri de străzi reasfaltate complet.
După lucrările din oraşul de jos, am extins şantierele în Partoş, Oarda şi Miceşti. Am spus-o de mai multe ori, un şantier nu este asemenea unui cabinet medical sau unitate de primire urgenţe şi poate cauza, de multe ori, neplăceri, probleme locuitorilor din zonele în care se efectuează lucrări. De fiecare dată, am intervenit prompt acolo unde au existat sesizări din partea oamenilor şi am făcut toate eforturile pentru a devansa termenele de finalizare stabilite iniţial.
Necunoaşterea treburilor administrative de către anumiţi politicieni este de condamnat! Este condamnabilă şi reaua voinţă a acestora şi ignorarea lucrărilor care s-au făcut în ultimii ani, în oraş. Numai în ultimii patru ani, în Alba Iulia au fost reabilitaţi complet peste 53 de kilometri de străzi, mai mult decât s-a făcut în alte oraşe în 10 ani. Realitatea există, albaiulienii văd şi acest lucru în mod clar.
E îmbucurător faptul că albaiulienii, singurii direct vizaţi, destinatarii şi beneficiarii a tot ceea ce se face în oraş, apreciază ceea ce văd în jurul lor. Îngrijorător şi regretabil este faptul că oameni politici ipocriţi, care îşi doresc să preia frâiele oraşului, ar trebui măcar să-l cunoască dacă nu vor să recunoască schimbările pozitive. Aceştia ignoră evidenţele şi, mai mult, le blamează. Ar fi util ca cei care prezintă astăzi priorităţi şi nu cunosc etapele unui proiect de infrastructură, să observe că se munceşte şi că toate drumurile afectate de lucrări se aduc la starea iniţială. În pretinsa şi închipuita lor activitate administrativă nu au reuşit să înţeleagă că iarna este imposibil să repari drumuri. Cum la fel de bine ar trebui să ştie că o lucrare licitată pentru canalizare impune prin contract obligatoriu şi lucrări de aducere a drumului la starea iniţială.
Ca primar, primesc atât sesizări cât şi opinii ale oamenilor din oraş. Le mulţumesc albaiulienilor pentru felul deschis şi constructiv în care au înţeles că o asemenea desfăşurare de forţe nu vine fără inconveniente şi că, pentru o vreme, au fost nevoiţi sau încă sunt nevoiţi să suporte disconfortul cauzat de şantierele din zonele lor. Ei sunt cei care au înţeles mai bine ca oricine că de o canalizare schimbată acum, după zeci de ani de când a fost construită sau de una nouă, construită acum de la zero, se vor putea bucura generaţii întregi de albaiulieni, nu doar noi, cei de acum.
lIoan DĂIAN (53 ani, Miceşti): Noi, miceştenii, am văzut ce s-a făcut în alte zone din oraş şi am ştiut c-o să ne vină şi nouă rândul. Aşteptăm acum finalizarea lucrărilor, pentru că atunci zona noastră va arăta cum ne-am dorit tot timpul. Şi la Miceşti avem nevoie de drumuri asfaltate şi bine făcute, chiar dacă un şantier înseamnă şi deranj.
lIoan CIUGUDEAN (46 ani, Miceşti): Aţi văzut vreodată şantier curat? Dar mult a fost, puţin mai este şi-o să fim şi noi mândri de cartierul nostru. Oricum, faptul că se intervine la drumuri este bine pentru noi, cei care locuim în zonă.
lDorina PĂDUREAN (34 ani, Partoş): Sigur că toţi am fi vrut să plecăm o săptămână undeva şi când ne-ntoarcem să găsim totul gata. Da’ nu suntem de ieri aici şi ştim cum se face. Deranj este şi când îţi zugrăveşti în casă. Important e ca la final, treaba să fie făcută bine şi drumurile astea reparate.
lVisalom MĂRGINEAN (77 ani, Oarda): Normal că noi am fi vrut să se facă aici, la Oarda, prima dată, totul. Ştiţi cum e românul, cât mai aproape de oala lui… Da’ uite ca n-am aşteptat degeaba. Şi în centru s-a lucrat, ştie toată lumea. Rezultatele, zic eu, sunt bune!
lMaria DREGHICI (54 ani, Oarda): Nu e bine nici când nu se lucrează, nu e bine nici când e şantier! Aşa suntem noi, oamenii. Important e că se face ceva, că lucrurile se mişcă în direcţia bună. Cine nu ar vrea un drum bun, un trotuar refăcut şi să vadă că zona noastră arată bine. Înţelegem că nu poţi finaliza un şantier de azi pe mâine.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea