RAZII ale polițiștilor, în comunele Ighiu, Galda de Jos și Sântimbru. Dosare penale pentru cinci familii din Șard, care s-au racordat ilegal la rețeaua electrică

Joi,  30 martie 2017, între orele 06.00 – 14.00, poliţiştii Secţiei 1 Poliție Rurală Galda de Jos a desfășurat o acțiune cu efective mărite, pe raza comunelor Ighiu, Galda de Jos și Sântimbru, pentru menţinerea climatului de siguranţă publică, creşterea siguranţei rutiere şi combaterea faptelor de natură contravenţională şi infracțională.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos care au fost sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

ELIT

De asemenea, pentru unele dintre activităţile de control, poliţiştii au fost sprijiniţi de lucrători ai Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud.

Cu ocazia acţiunii au fost făcute verificări la 62 de imobile şi au fost legitimate  88 de persoane, urmărindu-se aspectele legate de racordarea imobilelor la reţeaua de energie electrică, dar şi verificare a modului în care sunt respectate prevederile OG 97/2005, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate.

S-a urmărit, de asemenea, creşterea siguranţei rutiere, fiind verificate 84 de autovehicule.

În urma controalelor au fost identificate 5 imobile din localitatea Şard, comuna Ighiu, ce erau racordate direct la reţeaua de energie electrică, fiind ocolite sistemele de măsurare a consumului.

Faţă de proprietarii acestor imobile au fost întocmite dosare penale în care sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunii de „executarea sau folosirea de instalaţii clandestine, în scopul racordării directe la reţeaua electrică sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 92 al.2 din Legea 123/2012.

foto: arhiva

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...