Rămâi conectat

Actualitate

Razie a Poliției Alba în zona trecerilor la nivel cu calea ferată. Șapte permise reținute și peste 60 de șoferi amendați în două zile

Ziarul Unirea

Publicat

în

calea ferataSeria acţiunilor ce vizează creşterea siguranţei circulaţiei pe drumurile publice din județul Alba a continuat. În perioada 27 – 28 iunie, poliţiştii rutieri, sprijiniţi de poliţiştii de la transporturi, au acţionat în apropierea trecerilor la nivel cu calea ferată. Peste 60 de şoferi au fost amendaţi, din care 5 pentru nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată.

În perioada 27 – 28. 06.2016, Serviciul Rutier Alba a organizat o acţiune ce a avut drept scop, prevenirea accidentelor comise produse ca urmare a nerespectării, de către conducătorii auto, a regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată.

La acţiune au participat poliţişti rutieri  din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene, Birourilor Rutiere Alba Iulia și Sebeș şi ai compartimentelor Rutiere Blaj, Aiud, Teiuș si Ocna Mureș care au fost sprijiniţi de poliţiştii Serviciului Transporturi Alba.

În cele două zile de acţiune, au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional, 61 de conducători auto care au încălcat norme privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre aceştia 5 nu au respectat regulile privind trecerea la nivel cu calea ferată.

7 conducători auto au rămas fără permis, iar valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 15.415 lei.

Pentru prevenirea accidentelor ce pot avea consecinţe deosebit de grave, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte regulile privind trecerea la nivel cu calea ferată şi reaminteşte faptul că legislaţia rutieră sancționează acest tip de abatere cu amendă contravenţională cuprinsă între 9 şi 20 puncte (1.125 – 2.500 lei), iar ca măsură complementară, permisul de conducere este reţinut pe o perioadă de 90 de zile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea