Rămâi conectat

Curier Județean

”Râzi, copil frumos, e ziua ta!” – Activități pregătite de copiii ocrotiți în cadrul serviciilor DGASPC Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Copilăria nu dispare niciodată din noi, ea constituie izvorul permanent din care decurg toate meandrele vieţii noastre.”- George Călinescu

Copilăria este o stare fără vârstă,  iar ziua de 1 Iunie – „Ziua Internaţională a Copilului” este o zi în care trebuie să sărbătorim copilăria, inocența, puritatea și să ne aducem aminte că, în fiecare moment copiii trebuie să fie în atenţia celor mari, a întregii societăţi, să fie înconjuraţi cu dragoste şi căldură sufletească.

Toţi copiii/tinerii ocrotiţi în  casele de tip familial şi centrele de îngrijire de zi aflate în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba vor sărbători ziua de 1 Iunie prin organizarea de activităţi culturale, artistice, distractive, sportive şi mese festive.

Sub genericul ”Râzi, copil frumos, e ziua ta!”, copiii ocrotiţi în cadrul Serviciilor Comunitare pentru Protecţia Copilului Blaj au pregătit, împreună cu educatorii coordonatori, o serie de activități: dansul majoretelor, dans modern, dans popular,  jocuri de mimă, concurs de ghicitori,  desene pe asfalt, concurs de sărituri cu mingea  și concursuri  de fotbal, alergare și tenis de masă, la acestea adăugându-se discoteca în aer liber, dar și cadourile primite de către copii de la Primăria municipiului Blaj.

La aceste activități au fost invitați: părinți, foști asistenți maternali, colegii de clasă a copiilor din centrul de plasament, copiii de la centrul de zi și  reprezentanți ai  Asociației Caritas Metropolitan Blaj, Congregației Surorilor Maicii Domnului, Fundației Mission Without Borders România –Sibiu.

Copiii/tinerii ocrotiţi în cadrul Serviciilor Comunitare Abrud participă la manifestările dedicate acestei zile organizate de instituţiile de învăţământ frecventate, la Carnavalul organizat de Școala Generală ”Avram Iancu” Abrud,  la spectacolul ”TIP TOP MINITOP” din Abrud și vor ieși  la picnic în parcul ECO Abrud – prilej de întâlnire și desfășurat activități și concursuri, menite să dezvolte și să întărească relațiile interpersonale.

Copiii ocrotiţi în cadrul Complexului de Servicii Comunitare Aiud se vor bucura de ziua lor împreună cu colegii de şcoală din  unităţile de învăţământ pe care le frecventează; vor urmări piesa ”Zulenka” a Teatrului de  Păpuși Prichindel  Alba Iulia la Centrul Cultural Castel Sâncrai, în data de 31 mai a.c., iar în curtea caselor de tip familial  se va asculta muzica preferata a copiilor, vor avea loc mai multe activităţi artistice, distractive şi sportive şi, bineînţeles, copiii se vor bucura de masa festivă.

„Copilăria este un moment, o trăire la care ne raportam, apoi, ca adulţi toată viaţă. Toţi copiii de astăzi, adulţii  de  mâine, ar trebui să-şi amintească despre copilărie ca despre  o etapă frumoasă şi plină de bucurii din viaţă. Din păcate, sunt copii care încă trebuie să lupte pentru dragostea care înseamnă atât de mult, tocmai pentru că le lipseşte. Aceşti copii au nevoie doar de o şansă pentru a-şi demonstra valoarea şi capacitatea lor. De aceea, societatea este datoare şi trebuie să acorde atenţie şi  sprijin tuturor copiilor, indiferent de etnie, vârstă, sex, rasă, pentru că toţi au nevoie de dragoste şi înţelegere.

Conducerea DGASPC Alba doreşte tuturor copiilor: bucurii, multă sănătate, fericire şi le urează de ziua lor şi pentru toate zilele care urmează: LA MULTI ANI!”, precizează directorul general al DGASPC Alba, profesor Sorin Valerian Chirilă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea