Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Războiul românilor cu formularul PLF: Câte persoane au deschis procese pentru anularea amenzilor la Judecătoria Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Războiul românilor cu formularul PLF: Câte persoane au deschis procese pentru anularea amenzilor la Judecătoria Alba Iulia

Săptămâna trecută, Guvernul României a modificat ordonanţa de urgenţă care reglementează modul de completare a formularului digital, ceea ce va face ca toate procesele deschise anterior de românii amendaţi, pe vechea legislaţie, să fie câştigate din start.

Chiar dacă în noua ordonanţă s-a inclus precizarea că ”litigiile aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti la data intrării învigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă sunt supuse dispoziţiilor legale în vigoare la momentul săvârşirii faptei contravenţionale” este greu de crezut că instanţele de judecată nu vor ţine cont de faptul că au existat două reglementări diferite pentru acelaşi tip de sancţiune.

Numărul românilor amendaţi este foarte mare. Doar în judeţul Alba au fost aplicate până pe data de 6 februarie 2022 un număr de 1.896 de amenzi cu o valoare de 2.000 de lei fiecare. O proporţie realizată la nivel naţional arată că au fost amendate între 120.000 şi 150.000 de persoane. Multe dintre acestea au primit amenzi chiar dacă au completat corect PLF-ul, angajaţii direcţiilor de sănătate publică neavând posibilitatea să verifice fiecare caz în parte. Primesc listele cu nume de la STS şi trebuie să aplice automat amenda.

Doar la Judecătoria Alba Iulia au fost înregistrate în ultimele săptămâni peste 300 de plângeri ale unor persoane care contestă amenzile. Alte câteva sute au fost depuse la celelate patru instanţe de judecată de acelaşi rang din judeţ. Mulţi români aleg să nu conteste amenda şi plătesc jumătate din valoarea acesteia, respectiv 1.000 de lei în perioada celor 15 zile prevăzută de lege, de la data procesului verbal de sancţionare.

Prin noua ordonanţă a fost prelungit termenul în care PLF poate fi completat, de la 24 de ore la 72 de ore, înainte de a intra în ţară. Formularul poate fi completat şi după 24 de ore de la intrarea în ţară. De asemenea, s-a redus şi valoarea amenzilor, respectiv pragul minim a scăzut de la 2.000 la 500 de lei.

sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea