Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Raul Chiriac, PNL: A venit momentul să recunoaștem valoarea acolo unde ea există. Votezi poveștile sau realizările?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Raul Chiriac, PNL: A venit momentul să recunoaștem valoarea acolo unde ea există. Votezi poveștile sau realizările?

Ne aflăm în febra pregătirii campaniei electorale. Liste, zvonuri, mesaje și povești, toate acestea fac parte din logica democrației. Pe lângă acestea, avem nevoie și de o măsură prin care comunitatea își evaluează realizările: este vorba de dezvoltarea și conectarea acesteia la un orizont de timp care să ne permită să ne bucurăm de aceste realizări într-o perioadă rezonabilă!

Mulțimea de mesaje despre schimbare, despre cum ar trebui să fie, despre cum se vor da unii peste cap de trei ori și vor face să fie bine, sunt de natură să inducă un tip de confuzie care să înlocuiască rațiunea cu proiecția falsă. Numai că, în economie, în inginerie și peste tot unde funcționează rațiunea, povestea este învinsă de indicatori și de ceea ce au făcut oamenii înaintea ședințelor foto din această perioadă. Ni se spune că există comunități mici și mari, că unele lucruri se pot face și că altele nu, invocându-se dimensiunea localității.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Viitorul, însă, nu înseamnă individualism și limitare la problemele imediate, ci soluții și viziune strategică. Înseamnă capacitatea regiunilor de dezvoltare de a se conecta la proiecte mari și la bani europeni care să permită proiectarea viitorului pe termen lung.

Comunitățile liberale s-au dezvoltat pentru că primarii și administrațiile liberale au ieșit din paradigma renovării căminului cultural și au accesat fonduri care să producă plusvaloare pentru cei care i-au învestit cu încredere. Au mers acolo unde expertiza a permis să nu mai judecăm în mare și mic, au mers acolo unde competența nu are nevoie de ambalaj sau de discurs, ci de un cadru în care să se manifeste.

Administrațiile liberale au înțeles că o comună, un oraș, un municipiu, are ca principale motoare speranța oamenilor și competența guvernării locale.

Citește și: Cine este Raul Dumitru Chiriac, propunerea PNL Blaj la alegerile parlamentare din 2024

În sensul acesta sunt convins că, pe 9 iunie, indiferent de logica electorală pe care o clamează unii acum, vom vota politicienii care au făcut și nu pe cei care doar au promis. O poveste bună are un loc special, însă nu în politică, nu în administrație, nu acolo unde oamenii plătesc cu ani din viață incompetența celor care știu doar să justifice cum și de ce nu se poate.

Dincolo de apropiata campanie electorală este important să recunoaștem valoarea acolo unde ea există și să ne întrebăm, uitându-ne la comunități, ce vom vota, poveștile sau realizările ?

La Alba Iulia, Blaj sau Sebeș, realizările fac diferența. Un alegător înțelept știe să facă diferența între politicienii care se pricep la povești și cei care construiesc viitorul.
Numai bine, tuturor!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea