Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Rata de absorbție a fondurilor europene a crescut cu aproape 50%, în România, în 2022. Cât este preconizat în anul 2023 

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Rata de absorbție a fondurilor europene a crescut cu aproape 50%, în România, în 2022. Cât este preconizat în anul 2023

Rata de absorbție a fondurilor europene a crescut în anul 2022 de la 50% la 71%, anunță premierul Nicolae Ciucă, iar la finalul acestui an putem atinge un grad de absorbție de aproape 95%, rată care va fi un procent-record pentru România.

”Rata de absorbţie a fondurilor europene a crescut în 2022 de la 50% la 71%. Anul trecut, în #România au intrat 5,4 miliarde euro prin Politica de Coeziune, care însumează programele de investiţii strategice. Adunând şi banii veniţi prin #PNRR, România a primit în 2022 de la Bruxelles un total de 11,3 miliarde euro, cea mai mare valoare de la admiterea în UE până acum”, transmite şeful Executivului într-o postare pe Facebook , conform News.ro.

Premierul arată că, pentru anul în curs, ţara noastră are capacitatea de a obţine o performanţă similară, în materie de atragere a banilor europeni.

”Astfel, la sfârşitul acestui an, putem atinge un grad de absorbţie de aproximativ 95%, rată care va fi un procent-record pentru România”, mai spune Nicolae Ciucă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea