Rămâi conectat

Ştirea zilei

RĂSCOALĂ în PNL Alba! Radu Cristian, președintele tinerilor liberali din județ, cere public DEMISIA șefilor partidului: ”Mai aveţi o şansă, plecaţi, spre binele PNL”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă: În atenţia doamnei preşedinte PNL Alina Gorghiu. În atenţia domnului preşedinte PNL Vasile Blaga.

Mă numesc Radu Cristian şi sunt preşedintele Tineretului Naţional Liberal Alba. Sunt membru al aceluiaşi partid, de când am putut depune legal o adeziune, adică de la 18 ani.

poza radu cristianAm trăit în acest partid toate frămantarile pe care le-a cunoscut România de după decembrie ’89. Am fost acolo când liderilor noştri, ce au revenit din exil, li se spunea chiaburi, când liderilor noştri li se spunea de foşti sau actuali aliaţi, că în timp ce noi mâncăm salam de soia pe vremea lui Ceauşescu, ei trăiau în străinătate cu somon şi icre negre. Ca tânăr liberal, am respins toate aceste mizerii. Am fost în PNL atunci când guvernarea Adrian Năstase părea că reuşise să transfere toată elita politică, atât de la centru cât şi din teritoriu.

Am rămas fidel acestui partid chiar şi atunci când procentul naţional al formatiunii era în jurul a 7% şi toţi ne prevesteau soarta PNŢCD- ului. Am luptat fără nici un fel de reţinere în 2004 pentru candidatul partidului aliat la acea vreme, pentru cel care a devenit preşedintele României, chiar dacă asta a însemnat costuri politice ireparabile pentru partidul meu. Am fost în acest partid şi când acelaşi preşedinte (Traian Băsescu) a vrut să îl desființeze, când a vrut să scoată din din istorie cel mai vechi partid din România.

Nu am avut nici un fel de emoţie să rămân în opoziţie într-un judeţ , care după 2008, era colorat în portocaliu. Am luptat apoi pentru toate opţiunile partidului meu, pe care le-a avut în 2012. În 2014, am fost alături de toţi cei care am crezut că putem întoarce un milion de voturi, între turul 1 şi turul 2 la prezidenţiale în favoarea candidatului nostru, iar la Alba ca preşedinte TNL, mă pot lăuda cu unul dintre cele mai mari scoruri pe ţară la prezidenţiale.

Numai că viaţa într-un partid e complicată şi oamenii în care îţi pui toată încrederea reuşesc să te dezamăgească ca nimeni alţii. Deşi, ca partid, am adoptat un nou statut şi am apelat la un nou cod de onoare, în care penalii, adică toţi cei asupra cărora planează grave acuze de corupţie sau sunt învinuiţi în alte speţe de ordin penal, nu mai au ce căuta în viața politică, în multe dintre oraşele şi municipiile reşedinţă de judeţ ale ţării, chiar ei sunt candidaţii PNL, la alegerile locale.

Nu mai pun la socoteală lipsa de pregătire elementară, a unora dintre candidaţii partidului, cât mai ales prezenţa pe lista a unor traseişti, care ajunşi în PNL, se află poate în al 4-lea partid.

În condițiile date, doamnă preşedinte Alina Gorghiu şi domnule preşedinte Vasile Blaga, cum mai puteţi vorbi de o reformă autentică a clasei politice? Aţi fost vreodată sinceri? Cum veţi mai putea arăta cu degetul spre ceilalţi? Cum puteţi pune capul pe pernă liniştiţi, cum vă mai puteţi uita în ochii românilor când ştiţi că alături de voi, la masa bucatelor din PNL, se află oameni care au mari probleme de legalitate şi moralitate? Aşa vreţi să conduceţi România?

Eu Radu Cristian, liberal de când mă ştiu, DOAR LIBERAL, vă cer demisia distinsă doamnă Alina Gorghiu şi distinse domnule Vasile Blaga, de la şefia Partidului Naţional Liberal. Memoria acestui partid vă cere acest lucru. Mai aveţi o şansă, plecaţi, spre binele PNL.

Radu Cristian co-preşedinte TNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 16 APRILIE 2024: 551 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 16 APRILIE 2024: 551 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea