Rareș Buglea, PNL Alba: Oameni și partide care nu contează

Apropierea campaniei electorale face ca să circule mai repede sângele în venele unora dintre adversarii Partidului Național Liberal, dornici de a se afirma politic. În aceste condiții, unii dintre ei își uită locul de traseiști … politici și se apucă să dea lecții de liberalism.

Un caz ceva mai aparte de „profesor de ocazie” în ale liberalismului îl reprezintă domnul Ladislau Koble, care, într-o conferință de presă susținută la un partiduleț de buzunar, s-a apucat să pună, cităm, „o întrebare grea” parlamentarilor PNL. Nu știm exact câte tone avea respectiva întrebare, încât a fost catalogată drept „grea”, dar ea rămâne o simplă „petradă politică”, având în vedere că vine de la domnul Koble, un personaj care a trecut și pe la UDMR și PNŢ-cd și pe la PNL și pe la PSD. Din păcate pentru dânsul, domnul Koble a ajuns să fie cunoscut deja ca un traseist politic, așa că nu este decent să dea lecții de liberalism unor liberali adevărați.

Poate că tot plimbându-se de la un partid la altul, în mintea domniei sale s-au cam amestecat anumite elemente de ordin doctrinar. De aceea întrebarea „grea”, pusă de domnul Koble, nu este decât un fulg luat de vânt.

Și, gratuit, fără a avea pretenția de vreun onorariu, îi oferim și un sfat: atunci când dorește să afle informații despre activitatea parlamentarilor, poate să acceseze site-urile de internet ale Camerei Deputaților (www.cdep.ro) și Senatului (www.senat.ro).

Ceea ce se pare că nu conștientizează „profesorul de ocazie” în ale liberalismului este faptul că domnia sa și colegii domniei sale din partidulețul de buzunar, mulți dintre ei adevărate slugi ale PSD-ului, au devenit deja penibili prin modul în care se revendică a fi „adevărații liberali”. De fapt, privind agitația domnului Koble, nu putem să nu ne gândim la  bancul cu șoricelul și elefantul, în care șoricelul avea pretenția de a fi la dimensiunea și grandoarea elefantului. Da, domnule Koble, adevărul acesta este: din punct de vedere politic, partidulețul din care faceți parte joacă la sub-categoria „șoricel”. Iar când ne vom privi ochi în ochi, dacă doriți, o să vă explic și mai detaliat de ce vă încadrați în sintagma „oameni și partide care nu contează”.

Prof. Rareș Buglea, vicepreședinte PNL Alba Iulia

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: DPL Alba devine o societate tot mai performantă

Societatea Drumuri și Poduri Locale Alba SA, unde Consiliul Județean Alba este acționar unic și care activează strict pe piața… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

8 Comentarii

1 1 aprilie 2016 at 12:33

Stau si ma intreb daca un rasist ca tine conteaza. Un om care daca vede un tzigan pe strada „fuge” pe cealalta parte deoarece traieste cu spaima de a nu se alege cu vre-un pumn in figura dupa afirmatia cum ca femeile de etnie rroma ar trebui **** chimic !

A.S. 1 aprilie 2016 at 22:50

Pentru stirea celor care comenteaza aiurea fara a sti adevarul, Rares Buglea este unul dintre cei mai vechi si adevarati liberali din judet. Asa ca are tot dreptul sa vorbeasca despre traseistii care-i jignesc pe liberali. Doi la mana: din punct de vedere uman, cati dintre voi, ipocritilor, nu aveti anumite ganduri fata de anumiti minoritari? Rares a facut o greseala la un moment dat, pe care si-a asumat-o si a dat ulterior dovadata ca a fost vorba doar de un accident nefericit de proasta comunicare a unor opinii. Trei la mana: cati dintre voi, deontologilor, ati fi in stare ca, in pofida tuturor obstacolelor, sa infiati un copil si sa il cresteti singuri, fara niciun ajutor, dovedind prin fapte, ia rnu prin vorbe, ca sunteti cel mai bun parinte pe care acel copil il poate avea? Rares Buglea este un om cu suflet mare si un liberal adevarat.

marius 1 aprilie 2016 at 12:40

Rareş
E OK.
ALDE e sluga PSD-ului şi voi slugile PDL-ului. Nu e decât o diferenţă de litere şi nu de conţinut. Aşa că dacă doreşti să dai sfaturi de slugărnicie, aşteptăm să le prezinţi într-o conferinţă de presă sau dacă doreşti într-o presă.
E adevărat, unele partide sunt de buzunar, dar cel puţin ele mai au pantalonii întregi de care sunt ataşate, spre deosebire de voi, vechii liberali, care aveţi pantalonii sfâşâiaţi. De cine? Ghici,ciupercă ce-i.

marius 1 aprilie 2016 at 12:44

Îţi dau un sfat. Sa ştii, că fiecare om contează şi fiecare partid trebuie să conteze într-o democraţie. Ceea ce afirmi tu e dispreţ faţă de om. Ce ai făcut tu de contezi atât de mult pentru noi, locuitorii oraşului?

Sorin 1 aprilie 2016 at 15:00

Buglea, sigurul liberal adevarat din politica locala. Felicitari si va sustinem !!!

Adrian 1 aprilie 2016 at 19:08

Dar cine e Rareș buglea ???? Ha ha ha ???

2 1 aprilie 2016 at 21:08

Lupul moralist !

pilu 1 aprilie 2016 at 22:45

Ba, pentru voi nici o intrebare nu e grea, ca avti co…..le mari.
Poate tu nu.

Comentariile sunt oprite