RAR: Mașinile românilor, adevărate bombe pe roți. 33.726 de vehicule verificate, la nivelul întregii ţări, în primul semestru al anului

În primul semestru al anului, inspectorii Registrului Auto Român (RAR) au verificat, din punct de vedere tehnic, 33.726 de vehicule, la nivelul întregii ţări. Din totalul vehiculelor verificate, aproape jumătate erau neconforme, iar 1.700 prezentau pericol iminent de accidente. 

De asemenea, în urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în primul semestru al lui 2018, au fost aplicate peste 11.000 de amenzi contravenţionale, au fost retrase 8.480 de certificate de înmatriculare şi reţinute 258 de permise de conducere.

ELIT

Potrivit sursei citate, cele mai multe probleme au fost descoperite la: instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punţi, jante, anvelope şi suspensie, vizibilitate, precum şi la sistemele de frânare şi direcţie.

În plus, la nivel naţional, aproximativ una din 10 maşini trase pe dreapta de Poliţie şi verificate de RAR poluau peste limita legală admisă.

RAR precizează că, în situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele Registrului din ţară.

Sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Eu 20 august 2018 at 20:55

Aici va referiti la gama ghermana vw,audi si alte cazane pe aburi,nu?

ovidiu 20 august 2018 at 21:15

Da drumurile de ce nu le cauta. Mai toate sunt un pericol pentru soferi si pietoni.

zoro 20 august 2018 at 21:22

Si RAR ce face,politia ce face,nimic,ca la romani nepasare totala!!!!!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...