Raed Arafat se declară mândru că a studiat medicina în România

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Medicul de origine palestineană Raed Arafat, părintele SMURD și secretar de stat în MAI, a declarat astăzi în cadrul primului congres medical palestiniano-român cu participare internaţională că “mândria că a studiat în România nu poate să i-o ia nimeni”.

“Când am ajuns în România şi aveam 16 ani şi jumătate, niciodată nu m-am gândit că o să rămân aici, aşa cum cred că s-a întâmplat cu mulţi dintre cei care au rămas în România. Dar faptul că la această conferinţă au apărut atât de mulţi absolvenţi care nu au rămas în România, au rămas cu amintirile din România, arată cât de importantă a fost pentru noi experienţa de a primi educaţia care ne-a făcut ce suntem acum în domeniul medical în această ţară. Pentru mine mândria că am studiat în România cred că nu poate să mi-o ia nimeni, aşa cum este şi pentru dumneavoastră în fiecare zi când practicaţi meseria de medic. Cei care au o casă sunt norocoşi, cei care au două case sunt şi mai norocoşi. Eu consider că am două case, niciodată nu voi uita de unde vin, niciodată nu o să uit unde sunt (…)

USR - Alegeri parlamentare 2020

Sunt mandatat să vă transmis un bun venit şi din partea domnului vicepremier ministrul de Interne Gabriel Oprea şi să spun că la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie încă avem locuri deschise şi burse pentru a primi în continuare viitori ofiţeri ai Protecţiei civile şi de pompieri, care deja sunt 20 în România la pregătire. Această conferinţă nu arată decât cât de legaţi suntem şi faptul că această cooperare va continua”, a spus Raed Arafat, citat de pesurse.ro.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Asociația Medicilor si Farmacistilor Palestinieni din România organizează la București primul Congres Medical European Palestiniano –Român si al III-LEA Congres Național care va avea loc la  Manifestarea are loc intre 09-11 Aprilie 2014, cu tema “Urgente Medico-Chirurgicale” in diferite specialitati clinice cat si “diverse patologii medicale“.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

10 Comentarii

Mariana 9 aprilie 2014 at 21:54

Asta cui face cinste, Romaniei sau Palestinei ?

Horea 10 aprilie 2014 at 13:08

@Marian(a)

Era vorba de MANDRIE, nu de … cinste!

Apoi cred ca fiecare din cele doua tari, i-ar face oricand „cinste” unui asemenea om.

Valy 10 aprilie 2014 at 16:39

E un OM dedicat total profesiei. Mai rar asa ceva.

soimul de munte 9 aprilie 2014 at 22:11

da romanii cit sint de mindrii ca asta a terminat facultatea in Romania si s-a mai creat un comunist? gindirea lui de stinga l-a propulsat in ierarhie- daca se multumea cu ce a facut bine-adica serviciul smurd, ajungea mai departe-asa, o sa cada de sus si-si rupe poponeata

Veturia 9 aprilie 2014 at 22:14

„Ăsta”, face cinste şi României si Palestinei şi lui Hipocrate. Prietene al atâtor români(salvaţi de la suferinţă şi moarte ), adânc Respect.

Comsa Andrei 10 aprilie 2014 at 7:17

`Veturie` lasa..la..sa..-neeeeee , cu cinstea lui cu tot … ca sigur esti si tu angajata in sistem si te doare adevaru , defapt ce e SMURD , un serviciu de papat bani tottal aiurea … ajunge nu face nimic … ia accidentatu si il duce la spital ! paramedici…doamne 3 luni de pregatire .. si asistentii plini si doctori stau acasa ca nu au loc de `astea` …. imi e si scarba !

Prosmurd 10 aprilie 2014 at 8:23

„ … defapt ce e SMURD , un serviciu de papat bani tottal aiurea … ajunge nu face nimic … ia accidentatu si il duce la spital ! … „
Da, domnule Comsa Andrei, SMURD ia accidentatul şi îl duce la spital, că dacă nu l-ar duce, accideltatul ar rămâne fără o mână, fără vreun organ, fără un picior, sau mai grav,
ar rămâne să-şi dea obştescul sfârşit pe câmp, pe şosea, pe şantier, pe stradă, pe calea ferată sau cine mai ştie pe unde ar mai fi putut fi accidentat … Ce răi putem fi câteodată … Ferească-te Domnul să nu ai nevoie totuşi de SMURD d-le Andrei, că doar ce face SMURD … ia accidentatu şi îl duce la spital …

Aron 10 aprilie 2014 at 9:20

Domnule Prosmurd, pana sa apara Smurd-ul cine transporta accidentatiila spital? Ramaneau cumva pe strada? Paramedicii de la Smurd nu fac altceva decat taximetrie. Ei nu sunt cadre medicale. Merg la accidente, pun un guler cervical si conduc pana la spital. In rest nimic. Stiti din cate locuri suge Smurd-ul bani? De la primarii, de la ministerul sanatatii, de la ministerul internelor si de la cei care dau 2% pentru Smurd. La asemenea investitii Smurd-ul nu face nimic. In judetul de unde sunt eu nu exista nici un cadru medical angajat la Smurd. Si totusi acest serviciu functioneaza ca un serviciu de medicina de urgenta. Chiar isi are rostul? Eu zic ca nu, atata timp cat nu ofera servicii medicale.

FAUST 10 aprilie 2014 at 10:08

Toti cei care priviti situatia strict dpdv economic habar n aveti de medicina. Smurd asigura BLS si ALS. adica basic life support ce se concretizeaza inclusiv in masaj cardiac si respiratie artificiala ce sporeste considerabil rata de supravietuire. advanced life support include medicatia de urgenta (atropina, adrenalina si opioide) si multe alte metode precrum intubarea oro traheala. concluzia e ca in timp ce se plimba prin oras cu masina, acolo in spate chiar se intampla manevre decisive pentru pacienti. si daca tot dorim sa analizam si dpdv economic vieti salvate inseamna mai multi contribuabili la bugetul din care vreti sa va infruptati toti.

Comsa Andrei 10 aprilie 2014 at 11:41

`FAUST` … alta persoana ce lucreaza la smurd…pfuuu ….

Comentariile sunt oprite