Rămâi conectat

Ştirea zilei

Radu Coclici: Împreună pentru viitor !

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Una din marile probleme cu care se confruntă România în acest moment este lipsa locurilor de muncă. Criza economică a afectat foarte mult în special sectorul privat, iar firmele s-au închis sau şi-au redus activitatea. Totul s-a răsfrânt asupra angajaţilor, multe persoane fiind date afară sau trimise în şomaj. Oamenii vor să muncească, vor să le ofere familiilor lor un trai decent. Doar că în acest moment sunt în imposibilitatea de a putea face acest lucru. Guvernele portocalii din ultimii patru ani au fost caracterizate de o puternică lipsă de interes în privinţa cetăţenilor acestei ţări. Asta vrem noi să schimbăm acum.
Colegiul parlamentar Aiud-Ocna Mureş nu face excepţie de la situaţia descrisă mai sus. Sute de firme din acest colegiu au dispărut, altele au preocedat la concedieri colective, iar unul din simbolurile zonei, UPSOM Ocna Mureş este în faliment. Miile de şomeri sunt nevoite să trăiască din ajutorul de şomaj, chiar dacă oamenii sunt dispuşi să muncească.
Prioritatea mea în Parlamentul României va fi atragerea de investitori, români sau străini, care să vină în această zonă a judeţului nostru pentru a face investiţii. Împreună cu primarii din Colegiul Aiud-Ocna Mureş vom realiza un program clar de atragere de investiţii. Vom pune pe hârtie toate oportunităţile de afaceri pe care le poate oferi fiecare localitate, oportunităţi care se vor concretiza într-o ofertă clară. Îi vom căuta pe cei dispuşi să investească. Nimeni nu vine să demareze construcţia unei fabrici sau a unei hale de producţie din bun senin. Investitorii trebuie căutaţi. Iar când îi găseşti, trebuie să ai ce să le oferi. Noi vom avea o ofertă serioasă, de care aceştia vor ţine seama.
Pe de altă parte, participarea la târguri şi expoziţii, atât în ţară, cât şi în străinătate, nu poate decât să ne ajute în demersul nostru. Pentru că sunt evenimente la care participă firme de prestigiu şi unde se pot face conexiuni care ulterior se pot transforma în colaborări de durată. Nu e suficient să ai ce oferi dacă oferta ta nu se întâlneşte cu dorinţa investitorului. Cel mai important lucru este însă seriozitatea.
Vom acorda o deosebită atenţie programului de reabilitare termică a locuinţelor, pentru că este un program care va crea locuri de muncă. USL se ţine de cuvânt. Am anunţat înainte de a intra la guvernare că vom aplica acest program şi iată că îl punem în practică. Aşa va fi şi în ce priveşte crearea de noi locuri de muncă. Alături de primarii din Colegiul Aiud-Ocna Mureş, de autorităţile judeţene şi de colegii mei parlamentari, voi face tot ce este necesar pentru atragerea de investiţii, crearea de noi locuri de muncă. Pentru că cetăţenii au dreptul la o viaţă decentă.
Sunt convins că în Colegiul Aiud-Ocna Mureş vom avea investiţii de succes, despre care va vorbi o ţară întreagă. Va fi greu, va fi mult de muncă, dar rezultatul va fi unul care va merita efortul: locuri de muncă pentru cetăţeni.

Radu COCLICI, candidat USL la Camera Deputaţilor în Colegiul Aiud – Ocna Mureş


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea