Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Radu Coclici consideră mârşavă intenţia PDL de desfiinţare a judeţului Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul PSD de Alba Radu Coclici se declară „stupefiat” de ultima hartă a reorganizării administrative a României, publicată zilele trecute de un ziar central, potrivit căreia judeţul Alba ar urma să fie desfiinţat şi încorporat în judeţele vecine Cluj şi Hunedoara.

„Mi se pare că partidul-stat PDL vorbeşte de sfârşitul lumii cu această intenţie mârşavă, iar exponentul său în Alba, Mircea Hava, nu mai poate linişti pe nimeni cu limbajul său de mahala, în care înjură pe toată lumea ca la uşa cortului. Din păcate, nu cred că la vârful partidului mai ţine cineva cont de ceea ce ar vrea sau nu Hava să se întâmple. Reorganizarea e făcută pentru baronii pedelişti, iar Hava vorbeşte tot felul de inepţii când spune că el va apăra Alba Iulia. Probabil că o va apăra după ce va dispărea din calitate de capitală a judeţului Alba, cu judeţ cu tot”, a precizat deputatul Coclici.

Deputatul PSD este de părere că trocul politic făcut de PDL pentru a favoriza rămânerea UDMR în actuala coaliţie de guvernământ ar putea fi fatal pentru judeţul Alba şi Alba Iulia. „Alba Iulia este mai mult decât sintagme de genul «cealaltă capitală», «capitala de suflet a tuturor românilor», s.a.m.d., Alba Iulia este un simbol care nu este pe placul actualului regim. Nu trebuie decât să ne amintim de câte ori a venit Băsescu la Alba Iulia de Ziua Unirii, la 1 decembrie…Oricum, PDL vrea să scoată şi ziua 1 decembrie din însemnătatea sa, vrea să pună vreun ceardaş în loc de «Deşteaptă-te române», aşa că nu va fi de mirare să uite brusc şi dintr-odată de ceea ce reprezintă Alba Iulia pentru trecutul nostru istoric. Toate acestea doar pentru a face jocurile UDMR. PDL poate discuta cu nonşalanţă despre desfiinţarea reprezentativităţii actuale a municipiului Alba Iulia, atât cât a mai rămas din ea, dar, pe de altă parte, nici nu se gândeşte să se opună ideii trăznite de ciuntire a României cu aşa-zisa independenţă a aşa-zisului Ţinut Secuiesc. Dezaprob acest gen de a face politică şi sunt consternat de ceea ce suferă acum românii, din cauza faptului că s-au lăsat păcăliţi”, a declarat Radu Coclici.

Parlamentarul PSD mai spune că Opoziţia nu va face jocurile mârşave ale puterii pe tema desfiinţării actualelor judeţe. „Justiţia a dat dreptate PSD, fiecare judeţ poate organiza referendumuri pe tema reorganizării, atacurile prefecţilor fiind nule şi neavenite. Judeţele pot organiza, conform legii, referendumuri prin care populaţia din zonă să se pronunţe dacă sunt sau nu de acord cu desfiinţarea respectivelor unităţi teritorial-administrative. Nu îmi imaginez că oamenii din judeţul Alba şi din oraşele şi satele acestuia vor vota să facă naveta prin Braşov sau Cluj, aşa că reorganizarea va rămâne doar la stadiul de vorbe fără sens”, a conchis deputatul Radu Coclici.

Biroul de Presă al deputatului PSD Radu Coclici, 14 octombrie 2011


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea