Rămâi conectat

Actualitate

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 26-27 noiembrie 2022

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 26-27 noiembrie 2022

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 26-27 noiembrie 2022. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 26-27 noiembrie 2022

Drumul National 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Noi REGULI în spitale: Vizitatorii vor intra doar însoţiţi de personalul medical și vor sta cel mult 30 de minute

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noi REGULI se vor aplica în spitale: Vizitatorii vor intra doar însoţiţi de personalul medical și vor sta cel mult 30 de minute.

Vizitatorii din spitale vor trebui să respecte noi reguli. Aceştia nu vor mai putea sta în unităţile medicale mai mult de 30 de minute, atunci când vizitează o rudă internată.

Elit - Gustul Desăvârșit

Un nou ordin al Guvernului obligă aparţinătorii să intre însoţiţi doar de personalul spitalului.

O altă prevedere se referă la secţiile de Terapie Intensivă, unde vizitele sunt limitate la 10 minute.

Mai mult, toţi aparţinătorii vor fi obligaţi să poarte echipament de protecţie, ce va fi asigurat gratuit de către spitale. Excepţii de la noua lege se fac doar în cazul minorilor, al pacienţilor nedeplasabili sau a celor aflaţi în stadii terminale.

Sursa foto: Getty Images

Sursa: antena3.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Mai multe fonduri pentru cultură: Guvernul a alocat 190 de milioane de lei pentru 66 de teatre, opere şi filarmonici din ţară

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Mai multe fonduri pentru cultură: Guvernul a alocat 190 de milioane de lei pentru 66 de teatre, opere şi filarmonici din ţară

Guvernul a alocat în şedinţa de miercuri 190 de milioane de lei pentru 66 de teatre, opere şi filarmonici care funcţionează în subordinea a 42 de unităţi administrativ-teritoriale din 32 de judeţe din ţară.

„Guvernul, prin Ministerul Dezvoltării, sprijină, din nou, instituţiile culturale de spectacole care nu primesc finanţare din bugetul naţional. Astfel, acestea îşi vor putea acoperi cheltuielile legate de asigurarea funcţionării şi vor putea derula investiţii specifice”, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

Elit - Gustul Desăvârșit

Suma reprezintă 2% din impozitul pe venit încasat în perioada 1 august-9 decembrie 2022, pentru finanţarea instituţiilor publice de spectacole din subordinea unităţilor administrativ-teritoriale solicitante, respectiv teatre, opere şi filarmonici.

Vor primi bani instituţii de cultură din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.

Fondurile au fost repartizate în conformitate cu solicitările transmise către MDLPA de către unităţile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcţionează instituţii publice de spectacole.

Ministrul Dezvoltării susţine că fondurile alocate miercuri se alătură celor aproape 270 milioane de lei prin care Ministerul a sprijinit, la sfârşitul lunii august, 65 de instituţii de spectacole.

sursa: zf.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Salariile românilor care lucrează în regim part-time rămân suprataxate: CCR a respins sesizările de neconstituționalitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Salariile românilor care lucrează în regim part-time rămân suprataxate: CCR a respins sesizările de neconstituționalitate

Salariile angajaților care lucrează în regim part-time vor rămâne suprataxate, după ce Curtea Constituţională a decis să respingă sesizările de neconstituționalitate.

Pe 24 noiembrie, USR şi Forţa Dreptei au sesizat Curtea Constituţională privind nedreptatea suprataxării muncii part-time.

”Împreună cu Forța Dreptei, contestăm la Curtea Constituțională legea de aprobare a ordonanței care a readus nedreptatea suprataxării muncii part-time, pentru a opri un Guvern care se luptă cu cei ce muncesc cinstit.

Elit - Gustul Desăvârșit

Domnul premier Ciucă a semnat o ordonanță care a închis 180.000 de contracte de muncă. Este recordul absolut pe care nici Dragnea în prima ediție nu l-a reușit. Absurditatea «plătești pentru două ore contribuții ca pentru opt», testată de echipa Dăncilă-Dragnea și soldată cu un eșec răsunător, este reciclată de echipa Ciucă-Ciolacu.

Doar pentru că premierul PNL și Ministerul de finanțe PSD îi cred hoți pe toți și, în loc să îi verifice pe cei care au muncă la gri, îi pedepsesc pe toți, angajatorii s-au trezit forțați să plătească taxe mai mari. Unii au făcut-o, în alte cazuri, însă, zeci de mii de oameni au rămas fără loc de muncă.

Socialismul din PSD a dispărut, căci aleg să ia mai mulți bani de la cei mai săraci lucrători. Liberalismul din PNL a dispărut pentru că se opun tocmai celor care aleg să muncească și celor care creează locuri de muncă, a rămas doar un Partid Național Laș”, declara Oana Țoiu, deputat USR și membru în Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților, citat de Mediafax.

Potrivit celor care au avut această iniţiativă, privind semnalarea acestei nedreptăţi, suprataxarea muncii part-time încalcă mai multe articole din Constituţie.

„Suprataxarea muncii part-time a fost adoptată la jumătatea lunii iulie și s-a aplicat din august, adică după două săptămâni.

Au fost, astfel, încălcate principiul securității juridice, consacrat de Constituție, și prevederile Codului fiscal, care spun că „în cazul în care prin lege se introduc impozite, taxe sau contribuții obligatorii noi, se majorează cele existente, se elimină sau se reduc facilități existente, acestea vor intra în vigoare cu data de 1 ianuarie a fiecărui an şi vor rămâne nemodificate cel puțin pe parcursul acelui an.

Totodată, suprataxarea salariilor pe normă parțială a fost făcută fără o justificare bazată pe o analiză de impact, fără date economice sau statistice”, a fost notat la finalul comunicatului de presă.

De asemenea, sesizarea depusă vizează legea de aprobare a Ordonanței Guvernului 16/2022, prin care au fost aduse mai multe modificări Codului fiscal.

În acelaşi timp, până la finalizarea procedurii, ordonanța putea fi atacată la CCR doar de Avocatul Poporului, care nu a făcut acest pas.

Astfel, în cadrul şedinţei de azi, Curtea Constituţională a respins obiecţiile de neconstituţionalitate, astfel:

1. Cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate a Legii privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr.16/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative şi alte măsuri financiar-fiscale, precum și a dispozițiilor art.I pct.68 [cu referire la introducerea alin.(5) ind.6 – alin. (5) ind.9 în art.146 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal] din Ordonanța Guvernului nr.16/2022.

2. Cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.I pct.107 [cu referire la art.457 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal] din Ordonanța Guvernului nr.16/2022. Decizia este definitivă și general obligatorie”, potrivit unui comunicat de presă.

Sursa: antena3.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea