Rămâi conectat

Actualitate

Rabla Clasic: 10.000 de tichete electronice cumpărate în mai puțin de 6 zile de la debutul programului. Se are în vedere suplimentarea bugetului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În mai puțin de 6 zile de la debutul programului, românii au cumpărat 10.000 de tichete electronice pentru Rabla Clasic, reprezentând, în medie, 1.600 de tichete rezervate zilnic și peste 40% tichete epuizate deja. Și programul Rabla Plus a început în forță, fiind rezervate 69 de mașini 100% electrice, față de 39 cât au fost achiziționate pe întregul program anul trecut. Datorită succesului deja evident al programului, oficialii Ministerului Mediului spun că se are în vedere o suplimentare a bugetului Rabla Clasic.

Pentru mașinile 100% electrice incluse în programul „Rabla Plus”, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) oferă celor care doresc să-și achiziționeze astfel de mașini o subvenție de 45.000 de lei. Cine dorește o astfel de mașină nu trebuie să fie posesorul unui autoturism cu o vechime mai mare de opt ani, ci poate accesa acest program mergând direct la dealer pentru a intra în posesia unei mașini 100% electrică.

De asemenea, pentru autoturismele hybrid plug-in este acordată o subvenție de 4.500 de lei. La aceste sume, atât pentru mașinile electrice, cât și pentru cele hybrid plug-in se poate adăuga și suma de 6.500 de lei, reprezentând prima de casare pentru cazul în care beneficiarul își casează mașina veche de cel puțin opt ani. Bugetul programului „Rabla Clasic” este de 180 de milioane de lei, iar pentru „Rabla Plus” este asigurată o finanțare de 45 de milioane de lei.

Prima de casare prevăzută în programul „Rabla Clasic” pentru autoturisme mai vechi de opt ani este de 6.500 de lei și se acordă pentru achiziționarea unui autovehicul nou, care generează maximum 130 g CO2 pe kilometru. La aceasta se pot adăuga un ecobonus de 1.700 de lei dacă autovehiculul nou este hibrid și un ecobonus de 1.000 de lei dacă autovehiculul nou generează maximum 98 de g CO2 pe kilometru.

Participarea la programul „Rabla Plus” nu este condiționată de casarea și radierea unei mașini uzate. Astfel, cei care vor să-și achiziționeze un autoturism electric pur pot beneficia de un ecotichet în valoare de 45.000 de lei, iar cei care optează pentru unul electric hibrid, de un ecotichet cu valoare de 20.000 de lei.
Sursa: profit.ro

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea