Rămâi conectat

Curier Județean

Puncte tari şi puncte slabe pentru Alba Iulia – capitală de regiune

Alexandra Mates

Publicat

în

Lupta pentru desemnarea capitalelor viitoarelor regiuni administrative se intensifică. Principalul contracandidat al municipiului Alba Iulia este Braşovul, iar din această competiţie va ieşi învingătoare localitatea care va reuşi să convingă că are instituţii puternice, dar şi posibilităţi logistice de a aduce altele noi.

Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu spune că atuurile pe care le are Alba Iulia constau în aducerea în reşedinţa de judeţ, în urmă cu câţiva ani, a unor instituţii precum Curtea de Apel sau ADR Centru, elemente care vor conta mult în desemnarea capitalei de regiune. În plus, acesta spune că Alba Iulia are şi posibilitatea de a pune la dispoziţie spaţii pentru aducerea unor alte instituţii regionale.

Totuşi, marele minus pe care îl are reşedinţa judeţului Alba îl constituie numărul de locuitori. Dîrzu mai spune că relieful accidentat din unele locuri şi faptul că există zone nepopulate în Alba repezintă puncte slabe pe care le avem în competiţia cu celelalte reşedinţe de judeţ propuse.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea