Punct de prim ajutor acordat populației, în caz de caniculă sau ger, la Alba Iulia. Proiect în CL, pentru amplasarea unui modul la intersecția Bulevardelor Revoluției cu Transilvaniei

Consilierii locali din Alba Iulia se reunesc luni, 24 iulie, în ședință ordinară, iar unul dintre poriectele care se vor supune la vot vizează aprobarea amplasării unui modul pentru amenajarea unui punct de prim ajutor medical acordat populației, în caz de caniculă sau ger, la Alba Iulia. Acesta ar urma să fie amplasat la intersecția Bulevardului Revoluției 1989 cu Bulevardul Transilvaniei, latura de vest a sediului B.C.R.

Solicitarea vine din partea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență.

ELIT

”Pentru asigurarea condiţiilor de acordare a primului ajutor medical populaţiei, în perioadele cu temperaturi caniculare sau ger, conform prevederilor Ordinului comun nr. 247/1235/631/1130 din 10 iulie 2007, privind aprobarea Planului de măsuri vizând realizarea acţiunilor de cooperare între prefecţi şi primari, în calitratea acestora de preşedinţi ai comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, respectiv ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, şi autorităţile de sănătate publică, pentru atenuarea efectelor temperaturilor ridicate asupra populaţiei, primăria dispu ne de module dotate cu aer condiţionat şi utilate cu mobilier şi aparatură, module care vor fi amplasate în zone cu flux mare de persoane.

O astfel de zonă se află pe B-dul Transilvaniei şi B-dul Revoluţiei 1989. Pentru asigurarea primului ajutor medical persoanelor care tranzitează această zonă, este necesar a se amplasa un modul la intersecţia celor două bulevarde, în partea vestică a sediului B.C.R.

Pentru asigurarea energiei electrice folosită la funcţionarea aparaturii de la această locaţie, se impune racordarea acestui modul la reţeaua de energie electrică.

Având în vedere cele arătate mai sus, vă rog să dispuneţi redactarea unei hotărâri de consiliu local în vederea aprobării amplasării unui modul de prim ajutor în caz de caniculă sau ger, la locaţia sus menţionată”, se arată în raportul de specialitate întocmit de Ion Sasu, sef serviciu SVSU.

foto: arhiva

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...