Rămâi conectat

Ştirea zilei

PSD Alba susține protestele sindicatelor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Partidele de stânga au o relaţie natural cu sindicatele, este de prere Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba, pentru c la baza social-democraţiei sunt muncitorii. „Din punct de vedere organizatoric, raportul social-democraţiei cu muncitorimea se sprijin pe sindicate, aceast legtur fiind una istoric, programatic. Faptul c PDL acuz PSD de implicare în protestele de azi şi de instigare la violenţ ne face s credem c democrat-liberalii îşi doresc violenţe şi c vor încerca s le provoace. Un lucru este clar, nu PSD organizeaz acţiunile de protest de astzi, ci sindicatele. PSD şi-a asumat susţinerea acestor acţiuni de protest, îns nu aduce oameni cu forţa la Bucureşti. Dincolo de simpatiile politice, cei care vor protesta sunt în primul rând români nemulţumiţi de scderea nivelului de trai. Cu toţii sunt afectaţi de şomaj, de scderea salariilor, de tierea pensiilor, de creşterea preţurilor, de majorarea taxelor şi multe altele. PSD Alba face apel la partidele din arcul guvernamental s dea dovad de responsabilitate şi s nu încerce s îi instige pe manifestanţi”, a precizat liderul social-democraţilor din Alba. De asemenea, PSD Alba respinge categoric orice acuzaţie privind instigarea la violenţ. Protestele reprezint un instrument democratic pe care oamenii nemulţumiţi de activitatea guvernului îl au la dispoziţie în orice stat civilizat. Social-democraţii vor face tot ceea ce depinde de ei pentru ca moţiunea de cenzur s treac. „Nu considerm aceast lupt pierdut. Avem speranţa c printre parlamentarii Puterii sunt oameni capabili s îşi asume o poziţie raţional: susţinerea moţiunii de cenzur. PSD Alba consider c absenţa parlamentarilor Puterii de la votul pentru moţiune va fi o premier în politica european: o ţar condus de un guvern cu ZERO voturi de susţinere în Parlament. Un astfel de Guvern nu poate negocia cu FMI un nou acord, nu poate accepta condiţiile impuse de Fond în realizarea bugetului! Bugetul va trebui adoptat cu majoritatea voturilor parlamentarilor, iar atunci PDL nu va mai putea fugi de rspundere. Coaliţia de guvernare sper doar în amânarea inevitabilului”, a spus Ioan Dîrzu. Social-democraţii susţin c incompetenţa şi ignoranţa Guvernului Boc au atins cote maxime, aducând România la dezastrul economic şi social în care se afl acum. Acelaşi Guvern Boc a ţinut piept crizei apelând la msuri care îi umilesc pe bugetari, pe pensionari, pe militari, pe toţi cei care triesc în România şi astfel singura lor şans este s protesteze alturi de sindicate împotriva guvernului. Fiindc c nu poate s fie de acord cu modul în care actualul guvern conduce ţara, PSD Alba susţine aceste proteste pentru cderea Guvernului Bsescu-Udrea-Boc-Anastase. (A.D.T.)

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Avocații din oficiu din județul Alba nu au primit banii cuveniți încă din luna ianuarie! Baroul Alba protestează din cauza numeroaselor nemulțumiri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Avocații din oficiu din județul Alba nu au primit banii cuveniți încă din luna ianuarie! Baroul Alba protestează din cauza numeroaselor nemulțumiri

Avocații din oficiu din județul Alba nu au primit banii cuveniți începând din luna ianuarie a acestui an, conform anunțului făcut astăzi de către reprezentanții Baroului Alba.

Această situație, împreună cu alte nemulțumiri acumulate de-a lungul timpului, a determinat Baroul Alba să îndemne avocații din județ să se alăture mișcării numite „Ziua Fără Avocați,” un protest pașnic menit să atragă atenția asupra problemelor din sistemul judiciar.

Elit - Gustul Desăvârșit

Decizia de a marca ziua de 4 octombrie 2023 ca „Ziua Fără Avocați” vine în urma unor hotărâri importante luate de Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România în luna septembrie 2023.

CITEȘTE ȘI: PROTEST al avocaților din Alba: Reprezentanții Baroului anunță că își întrerup activitatea astăzi

În cadrul protestului de astăzi, Baroul Alba a luat măsuri radicale, refuzând să acorde împuterniciri avocațiale pentru asistența juridică obligatorie în procesele penale și pentru asistența juridică sau extrajudiciară gratuită în cazurile non-penale. De asemenea, nu au fost numiți avocați pentru servicii de curatorie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| PROTEST al avocaților din Alba: Reprezentanții Baroului anunță că își întrerup activitatea astăzi

Ziarul Unirea

Publicat

în

PROTEST al avocaților din Alba: Reprezentanții Baroului anunță că își întrerup activitatea astăzi

Baroul Alba îndeamnă avocații din județ să se oprească din activitatea lor astăzi, 4 octombrie pentru a se alătura mișcării denumite „Ziua Fără Avocați! O zi în care justiția se retrage în umbră.”

Această inițiativă vine în urma unor decizii importante luate de Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România în septembrie 2023.

Elit - Gustul Desăvârșit

Conform acestor hotărâri, data de 4 octombrie 2023 a fost desemnată ca ziua în care avocații să își concentreze eforturile pe comunicarea problemelor cu care se confruntă profesia lor. Uniunea Națională a Barourilor din România și barourile locale afirmă că aceste probleme din sistemul judiciar sunt chestiuni de interes public, care necesită dialogul între reprezentanții celor trei puteri în stat și partenerii cheie ai justiției.

În cadrul acestei zile de protest pașnic, Baroul Alba a decis să nu acorde împuterniciri avocațiale pentru asistența juridică obligatorie în procesele penale și să nu numească avocați pentru aceste cauze. De asemenea, nu vor fi emise împuterniciri avocațiale și nu se vor numi avocați pentru a presta asistență juridică sau extrajudiciară gratuită și pentru servicii de curatorie în cazurile non-penale.

Cauzele care vor constitui excepții de la cele de mai sus sunt următoarele:

1. Procesul penal

1.1.Infracțiunile contra vieții: art. 188 – art. 192 Cod Penal;
1.2.Infracțiunile care au drept urmare moartea victimei;
1.3.Infracțiunile prevăzute la art. 213 – art. 217 Cod Penal;
1.4.Infracțiunile contra libertăţii şi integrităţii sexuale: art. 218 – art. 223 Cod Penal;
1.5.Infracțiunea de tâlhărie și infracțiunea de tâlhărie calificată, prevăzute de art. 233 și de art. 234 Cod Penal;
1.6.Infracțiunea prevăzută de art. 342 Cod Penal: Nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor;
1.7.Infracțiunea prevăzută de art. 343 Cod Penal: Uzul de armă fără drept;
1.8.Infracțiunile contra familiei: art. 376 – art. 380 Cod Penal;
1.9.Infracţiuni de genocid şi contra umanităţii: art. 438 – art. 439 Cod Penal;
1.10.Infracțiuni de război: art. 440 – art. 445 Cod Penal;
1.11.Infracțiunile prevăzute de art. 2 – art. 3 din Legea nr. 143/2000 (traficul de droguri, național/internațional).

2. Procesul non-penal

2.1.Procedura ordonanţei preşedinţiale;
2.2.Procesele care au ca obiect drepturi ale minorilor;
2.3.Măsuri asigurătorii şi provizorii. Suspendarea executării silite;
2.4.Ordinele de protecție.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ACCIDENT rutier pe DN 74 A, la Cărpiniș: Un biciclist a ajuns la spital după ce a fost lovit de un autoturism

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier pe DN 74 A, la Cărpiniș: Un biciclist a ajuns la spital după ce a fost lovit de un autoturism

Un accident rutier a avut loc în cursul zilei de marți, 3 octombrie 2023, în jurul orei 16.00, pe DN 74 A, pe raza localității Cărpiniș.

La data de 3 octombrie 2023, în jurul orei 16.00, un bărbat de 29 de ani, din comuna Poiana Vadului, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 74 A, pe raza localității Cărpiniș, a surprins și accidentat un bărbat de 61 de ani, din comuna Roșia Montană, care circula pe o bicicletă, în aceeași direcție de mers.

În urma accidentului, biciclistul a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

Elit - Gustul Desăvârșit

Atât conducătorul auto cât și biciclistul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, în ambele cazuri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Foto: arhivă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare