Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

PSD Alba: România condusă de Guvernul Ponta a înregistrat a cincea cea mai mare creştere economică din UE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ce a guvernat alături de PSD şi PC, în USL, acum PNL lansează acuzaţii la adresa Cabinetului Ponta, privind modul în care au fost cheltuiţi banii din fondul de rezervă. Cine ştie, poate aşa vrea PNL să ajungă la guvernare! Numai că acuzaţiile lansate de liberali sunt contrazise de o analiză a Consiliului Fiscal, o instituţie cunoscută pentru abordările sale critice la adresa actualului Executiv. Desigur că este vorba despre o situaţie absurdă în care numai PNL poate să ajungă, atacând modul în care un guvern din care a făcut parte a cheltuit aceşti bani. Numai că datele oficiale nu susţin aceste acuzaţii. Potrivit datelor oficiale ale Consiliului Fiscal, în timpul actualei guvernări banii din fondul de rezervă au fost mai putini, fiind mult mai responsabil cheltuiţi decât în perioada guvernărilor PDL, ai cărei membri, deveniţi acum liberali, vin şi acuză acum Guvernul Ponta fără să fier bine informaţi. Datele oficiale spun că în 2013, faţă de 2012, alocările din fondul de rezervă al Guvernului au scăzut cu peste 30%, asta în condiţiile în care în anul 2011 s-au alocat mai mulţi bani decât în anul 2012. Să nu mai amintim faptul că, în privinţa hotărârilor de Guvern pentru alocări din fondul de rezervă situaţia e favorabilă Guvernului Ponta, pentru că numărul hotărârilor a scăzut de la 59, câte erau în anul 2011, la 38 în 2013.

Produsul intern brut a crescut anul trecut cu 2,9%, în termeni reali, faţă de 2013, după ce în ultimul trimestru creşterea economică a fost de 0,5% faţă de trimestrul anterior, serie ajustată sezonier, şi de 2,6% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013, serie brută, potrivit datelor semnal ale INS. Creşterea economică din trimestrul al patrulea a fost, în termeni reali, de 0,5% faţă de precedentele 3 luni, în funcţie de date ajustate sezonier fără corecţia cu numărul de zile lucrătoare. Faţă de acelaşi trimestru din 2013, PIB-ul a avansat cu 2,6% pe serie brută şi cu 2,5% pe serie ajustată sezonier. În ceea ce priveşte evoluţia consumului privat, principala componentă a PIB, acesta s-a consolidat în ultimele trei luni, fapt confirmat şi de comerţul cu amănuntul, care a înregistrat o creştere de 6,5% în ultimul trimestru. Pentru următoarea perioadă, se estimează o accelerare a economiei pe termen mediu, cu o creştere a PIB de 3,2% în acest an şi de 4,4% în 2016, acesta fiind rezultatul relansării investiţiilor productive. Avem macrostabilitate financiară, au fost relansate creditele în lei, s-au înregistrat încăsări record din exporturi, iar zona euro se redresează.

Alba Iulia, 19.02.2015                                                       Biroul de Presă al PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea