Rămâi conectat

Politică Administrație

PSD Alba: România are creştere economică şi toate măsurile Guvernului Ponta sunt sustenabile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Până în prezent, Guvernul Ponta şi-a îndeplinit toate obiectivele cuprinse în programul de guvernare, respectându-şi promisiunile făcute românilor. Un important semn al bunei guvernări este acela că, în primul trimestru din acest an, România şi Cehia au avut cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, faţă de  primul trimestru al anului trecut, înregistrându-se un  avans de 4,3%.

Consilieri PSDLa nivelul Uniunii Europene, Produsul Intern Brut a crescut cu 1,5% în ritm anual, în primele trei luni ale acestui an, iar zona euro a înregistrat o creştere economică de 1% în primul trimestru al acestui an, faţă de primul trimestru din 2014.

În trimestrul I din acest an, comparativ cu precedentele trei luni, România şi Cipru au avut a doua mare creştere economică din UE, 1,6%, fiind devansate doar de Cehia, care a înregistrat o creştere de 3,1%. Saltul economic al ţării noastre s-a înregistrat în condiţiile în care în zona euro şi în Uniunea Europeană, Produsul Intern Brut a crescut, în primul trimestru din 2015, cu 0,4%. Ca urmare a evoluţiei economice peste aşteptări, au fost revizuite în creştere estimările privind avansul înregistrat de economia zonei euro în primul trimestru, de la 0,3% la 0,4%.

În ceea ce priveşte România, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică, în primul trimestru al acestui an, Produsul Intern Brut a crescut cu 4,3% faţă de primul trimestru al anului trecut şi cu 1,5% faţă de trimestrul IV 2014. Un rol important în avansul economiei au avut comerţul cu ridicata (1%), industria şi comunicaţiile (câte 0,9% fiecare).

Aşa că, iată că nu doar noi, PSD, susţinem că Guvernul Ponta a guvernat bine, spun acest lucru şi datele prezentate de Uniunea Europeană. Să ne amintim, chiar preşedintele Iohannis susţinea că vrea o ţară a lucrului bine făcut! Iată dovada clară a lucrului bine făcut, e adevărat, de Guvernul Ponta, şi mai avem multe alte exemple! Degeaba Opoziţia vrea şă-şi ia ţara înapoi, folosindu-se de orice mijloace pentru a-şi atinge scopul!

Înlăturarea nelegitimă a Guvernului Ponta ar conduce la eliminarea măsurilor sociale şi economice întreprinse de actuala coaliţie de guvernare. Aşa cum am văzut cu toţii, prioritatea numărul unu a Guvernului sunt cetăţenii ţării, urmărindu-se cu prioritate ca aceştia să resimtă efectele creşterii economice în propriile buzunare.

Datele statistice ne confirmă realitatea pe care trebuie să o vadă şi Opoziţia: avem printre cele mai bune rezultate economice din ‎UE! Degeaba se forţează Opoziţia să găsească dezastrul din saltul economic, nu vor găsi aşa ceva! Cifrele spun clar că economia se dezvoltă în ritm susţinut şi vom atinge o creştere record la sfârşitul acestui an.  Acest lucru demonstrează că toate măsurile luate de Guvernul Ponta sunt  sustenabile!

Biroul de Presă al PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea