Rămâi conectat

Politică Administrație

PSD Alba: Liberalii, o turmă de oi la cheremul lui Blaga şi Gorghiu!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PSD Alba susţine că dorinţa de a prelua puterea i-a transformat pe actualii liberali într-o turmă de oi la dispoziţia Alinei Gorghiu şi a lui Vasile Blaga, potrivit unui comunicat de presă.

Moţiunea de cenzură a PNL nu are nici o şansă de victorie, deoarece toţi parlamentarii sunt conştienţi de faptul ca o răsturnare a Guvernului Ponta ar însemna întoarcerea României la dezastrul produs de PDL. Nu încape îndoială că, după ce toate moţiunile noului PNL – care seamănă tot mai mult cu PDL, au eşuat, s-a găsit o altă cale de a-l determina pe premier să plece. S-a pus la punct un dosar politic!

PSD Alba01

Parlamentarii PNL votează numai după indicaţiile primite de la conducere, fără a face distincţie între chestiuni politice şi chestiuni juridice. Ceea ce aceştia nu înţeleg este faptul că între răspunderea juridică şi cea politică a Guvernului este o mare diferenţă, iar un procuror nu poate decide rearanjarea raportului de forţe din Parlament şi nici reconfigurarea Guvernului.

Opoziţia formată din PDL-PNL, care are alături un preşedinte jucător, ce parcă seamănă tot mai mult cu Traian Băsescu, este de părere că premierul Victor Ponta trebuie să plece! Guvernul Ponta nu e văzut cu ochi buni de PDL-PNL pentru că a majorat alocaţiile pentru copii, a crescut pensiile, a crescut salariile,  a redeschis spitalele închise de PDL şi le-a dat înapoi drepturile tăiate de Guvernul Boc-Băsescu-Udrea persoanelor defavorizate. A crescut şi rata de absorbţie a fondurilor europene, de la 8 %, cu cât se mândreau pedeliştii  la 80 %  în prezent, prin deblocarea programelor de finanţare europeană care au avut de suferit din cauza nepriceperii pedeliştilor, ce vor să vină pe uşa din dos din nou la guvernare.

De asemenea, guvernarea Ponta a adoptat măsuri sociale pentru populaţie, cum ar fi scăderea TVA-ului, care deja începe să se vadă printr-o reducere semnificativă a preţurilor. Mai mult, ca urmare a bunei guvernari, economia ţării s-a redresat, avem creştere economică de 4,3 %, cea mai mare rată din Europa, am ieşit din criza în care ne-au ţinut pedeliştii şi pentru toate acestea şi multe altele, premierului Ponta i se cere demisia!

Revenirea PDL la guvernare ar însemna blocarea tuturor măsurilor bune luate de Guvernul Ponta până în prezent. Mentalitatea celor din PNL este exact aceeaşi ca şi până acum : profesorii, medicii, salariaţii în general, pensionarii, tinerii, toţi sunt grupuri sociale, care în viziunea lor sunt o povară pentru bugetul statului, iar o revenire a penelistilor în funcţii de conducere ar însemna întoarcerea la austeritate şi la politica umilirii românilor!

E pentru prima dată când unele instituţii de forţă ale statului fac totul pentru schimbarea unui premier. La ultimele alegeri, cetăţenii ţării au decis ca PSD, PC şi UNPR să guverneze ţara şi  înţeleg că premierul Victor Ponta a fost nevoit să reconstruiască pas cu pas ceea ce au distrus guvernele băsiste. Treptat, opoziţia îşi pierde credibilitatea în rândul electoratului ! De aceea, este absolut necesar să susţinem actualul guvern împotriva luptelor ilegitime prin care vechiul PDL, deghizat în noul PNL încearcă să pună mâna pe guvernare!

Noul PNL face opoziţie din eşec în eşec, şi în faţa unei coaliţii de guvernare puternice iniţiază diferite scandaluri pentru a-şi atinge scopul, acela de a ajunge la putere prin orice mijloace. Dar este clar că un Guvern şi o majoritate nu se pot schimba doar pentru că PNL este ahtiat după putere .

PSD Alba consideră că România trebuie să aibă în continuare un premier care a demonstrat că ştie să guverneze bine ţara! Aşa cum am văzut cu toţii, politica PDL-PNL nu e altceva decât o teorie a formelor fără fond. Victor Ponta a ţinut piept adversarilor politici, celor care doresc să-l discrediteze  şi aşa va face în continuare! Liberalii şi băieţii deştepţi trebuie să mai aştepte! (V.N.)

Biroul de Presă al PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea