Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

PSD Alba: Guvernul Ponta se apropie de realizarea tuturor obiectivelor cuprinse în programul de guvernare al USL, prin adoptarea noului Cod fiscal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parlamentul României a început această sesiune în forţă, votând, cu o majoritate covârşitoare, un proiect deosebit de important pentru viitorul economic al României.

Ioan Dirzu03Adoptarea Codului fiscal s-a făcut prin consensul puterii şi opoziţiei în faţa unui proiect esenţial pentru viitorul economic al ţării, depăşindu-se orgoliile politice şi punându-se interesul cetăţenilor mai presus de orice. Creşterea calităţii vieţii românilor este obiectivul principal al Guvernării PSD.

Principalele modificări aduse de Codul fiscal sunt:

-reducerea cotei TVA de la 24% la 20% începând de la 1 ianuarie 2016 şi de la 20% la 19% începând de la 1 ianuarie 2017; PSD a redus deja TVA la alimente la 9%.

-eliminarea impozitului pe construcţii începând de la 1 ianuarie 2017, cu excepţia construcţiilor agricole – în acest caz eliminarea impozitului se aplică din 2016;

-eliminarea supraaccizei la carburanţi de la 1 ianuarie 2017;

-reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, începând cu 1 ianuarie 2017

-plafonarea bazei de calcul a contribuţiilor de asigurări sociale la 5 salarii medii brute de la 1 ianuarie 2017.

Dacă în urma unei analize riguroase se dovedeşte că măsurile ar fi sustenabile, termenul de 2017 ar putea fi devansat.

Codul fiscal a fost adoptat cu câteva amendamente pentru corelarea cu jurisprudenţa Curţii Europene, îndreptarea unor erori tehnice sau gramaticale, corelare cu unele acte normative intrate în vigoare după adoptarea Codului fiscal şi pentru punerea în aplicare a unor decizii ale Curţii Constituţionale. Însă, prevederile de esenţă au rămas aceleaşi din proiectul adoptat în sesiunea parlamentară trecută, trimis pentru reexaminare de Klaus Iohannis.

Rezultatele urmărite prin aplicarea noului Cod fiscal sunt claritatea şi accesibilitate în  aplicarea prevederilor sale, transparenţa în prezentarea principiilor fiscale, în definirea conceptelor,  administrarea coerentă a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor sociale, asigurarea corelării între prevederile Codului fiscal şi dispoziţiile Codului de procedură fiscală rescris, scăderea costurilor de administrare a impozitelor şi taxelor suportate de contribuabili, precum şi stimularea liberei iniţiative şi încurajarea investiţiilor în România prin reducerea impozitului pe veniturile din dividende.

PSD Alba afirmă că  acest Cod fiscal este mult mai eficient decât pachetul legislativ anterior şi va duce la relansarea cresterii economice, sporirea puterii de cumparare a cetăţenilor, stimularea mediului de afaceri, îmbunatăţirea competitivităţii economiei româneşti şi eliminarea discriminarilor generate de sistemul fiscal actual.

„Guvernul Ponta a elaborat un Cod fiscal „de stânga”, chiar dacă unii adversari politici afirmă că acest Cod fiscal  este „de dreapta”. Noul Cod Fiscal reprezintă interesele tuturor românilor, deoarece prin prevederile sale şi prin modificările substanţiale pe care le aduce, noul Cod fiscal este mai apropiat de contribuabil. Totoată, simplificarea fiscalităţii adusă de acest Cod, eliminarea disfuncţionalităţilor şi stabilirea coordonatelor pentru un cadru legal modern şi coerent asigură garantarea standardelor europene la nivelul economiei româneşti.” declară preşedintele PSD Alba, deputat Ioan Dîrzu.

Biroul de Presă al PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea