PSD Alba: Guvernul Ponta se apropie de realizarea tuturor obiectivelor cuprinse în programul de guvernare al USL, prin adoptarea noului Cod fiscal

Parlamentul României a început această sesiune în forţă, votând, cu o majoritate covârşitoare, un proiect deosebit de important pentru viitorul economic al României.

Ioan Dirzu03Adoptarea Codului fiscal s-a făcut prin consensul puterii şi opoziţiei în faţa unui proiect esenţial pentru viitorul economic al ţării, depăşindu-se orgoliile politice şi punându-se interesul cetăţenilor mai presus de orice. Creşterea calităţii vieţii românilor este obiectivul principal al Guvernării PSD.

ELIT

Principalele modificări aduse de Codul fiscal sunt:

-reducerea cotei TVA de la 24% la 20% începând de la 1 ianuarie 2016 şi de la 20% la 19% începând de la 1 ianuarie 2017; PSD a redus deja TVA la alimente la 9%.

-eliminarea impozitului pe construcţii începând de la 1 ianuarie 2017, cu excepţia construcţiilor agricole – în acest caz eliminarea impozitului se aplică din 2016;

-eliminarea supraaccizei la carburanţi de la 1 ianuarie 2017;

-reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, începând cu 1 ianuarie 2017

-plafonarea bazei de calcul a contribuţiilor de asigurări sociale la 5 salarii medii brute de la 1 ianuarie 2017.

Dacă în urma unei analize riguroase se dovedeşte că măsurile ar fi sustenabile, termenul de 2017 ar putea fi devansat.

Codul fiscal a fost adoptat cu câteva amendamente pentru corelarea cu jurisprudenţa Curţii Europene, îndreptarea unor erori tehnice sau gramaticale, corelare cu unele acte normative intrate în vigoare după adoptarea Codului fiscal şi pentru punerea în aplicare a unor decizii ale Curţii Constituţionale. Însă, prevederile de esenţă au rămas aceleaşi din proiectul adoptat în sesiunea parlamentară trecută, trimis pentru reexaminare de Klaus Iohannis.

Rezultatele urmărite prin aplicarea noului Cod fiscal sunt claritatea şi accesibilitate în  aplicarea prevederilor sale, transparenţa în prezentarea principiilor fiscale, în definirea conceptelor,  administrarea coerentă a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor sociale, asigurarea corelării între prevederile Codului fiscal şi dispoziţiile Codului de procedură fiscală rescris, scăderea costurilor de administrare a impozitelor şi taxelor suportate de contribuabili, precum şi stimularea liberei iniţiative şi încurajarea investiţiilor în România prin reducerea impozitului pe veniturile din dividende.

PSD Alba afirmă că  acest Cod fiscal este mult mai eficient decât pachetul legislativ anterior şi va duce la relansarea cresterii economice, sporirea puterii de cumparare a cetăţenilor, stimularea mediului de afaceri, îmbunatăţirea competitivităţii economiei româneşti şi eliminarea discriminarilor generate de sistemul fiscal actual.

„Guvernul Ponta a elaborat un Cod fiscal „de stânga”, chiar dacă unii adversari politici afirmă că acest Cod fiscal  este „de dreapta”. Noul Cod Fiscal reprezintă interesele tuturor românilor, deoarece prin prevederile sale şi prin modificările substanţiale pe care le aduce, noul Cod fiscal este mai apropiat de contribuabil. Totoată, simplificarea fiscalităţii adusă de acest Cod, eliminarea disfuncţionalităţilor şi stabilirea coordonatelor pentru un cadru legal modern şi coerent asigură garantarea standardelor europene la nivelul economiei româneşti.” declară preşedintele PSD Alba, deputat Ioan Dîrzu.

Biroul de Presă al PSD Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

13 Comentarii

Dirzule e taman vitza-versa! 7 septembrie 2015 at 9:15

PSD a ratat marile privatizari,CFR Marfa(plagiatorul ilsustinea pe marele mafiot Gruia, ajuns ulterior in puscarie),Oltchim,Arpechim,Posta Romana,Cuprumin, iar R.Montana a ramas in coada de peste(statul roman e dat in judecata pt ca Ponta era pt exploatarea aurului ca prim ministru si contra ca deputat!). PSD a infiintat 35 de taxe si impozite noi, a crescut pretul la niveluri fara precedent pt.carburanti, energie si gaz! PSD ataca statul de drept si justitia in permanenta(lovitura din 2012,martea neagra, migratia primarilor,etc). PSD a redus aproape la zero investitiile, iar banii din acest sector i-a dat pe mita electorala: salarii si pensii speciale pt parlamentari,pt militari, pt bugetarii de lux ai patriei, pt primariile psd. PSD a taiat doar panglici la investitiile facute de alte guverne, calitatea lucrarilor facute in vremea actualei guvernari se vede pe autostrada Sibiu-Orastie, zona Cunta, unde soseaua se duce de rapa la propriu..

RODI 7 septembrie 2015 at 9:31

Unii chiar nu vad cresterea economica a Romaniei , vad doar taierile de salarii si pensii de pe vremea lui Boc, Udrea, Blaga si Videanu…..

alexandru 7 septembrie 2015 at 9:56

BA O VEDEM RODI, in cele 35 de taxe noi. de fapty cresterea economica se vede doar in pensiile militare si speciale. restul canci.
in plus ne dublati impozitele locale pe terenuri, cladirii si auto incepand cu 1 ianuarie 2016,. cu noul cod fiscal.
sincer rodi chiar e necesra ceva taieri la mbigetari, ca sunt multi si inutili.
sincer rodi, zero km de autostrada, zero scoli noi, zero spitale noi, mzero, zero, absortie dezastruoasa de fonduri ue, cel mai corupt guvern din istoria romaniei etc tc. aveti realizari destule.
lasa ca vedeti la alegeri cat valorati in ochii romanilor.

Bă tată ! 8 septembrie 2015 at 9:41

… tu, care postezi aici mai sus, trebuie să recunosc, eşti perspicace !
Eşti perspicace pt. că tu de fapt eşti un băsist notoriu, ţi-e ruşine şi ştii că dacă faci propagandă băsistă şi pedelistă „pe faţă”, te înjură lumea, că ce ar pute(a) să aducă altceva decât înjurături această propagandă băsistă. Si atunci ai ales să critici PSD ! E şi ăsta un mod de a face propagandă, recunosc !
Spune bă pe şleau dacă nu ţi ruşine – sus băsescu, sus pdl – ! nu mai tot umbla cu fofârlica !

alexandru 8 septembrie 2015 at 15:57

bai desteptule, nu are nici o legatura cu base. s-au dublat impoziteloe locale, s-au bagat 35 de taxe noi.nu s-a construit nimic in romania de 5 ani.poate sa injure lumea pe base, eu critic psd pt ca e la guvernare.
uite pe sleau, sus basescu, sus pdl.
pana atunci platesc accize cu care basesacu nu a fost de acord.
platesc taxe marite ca sa acopar pensiile speciale.
guvernarea ponta a dus tara asta cu 20 de ani inapoi.si ma refer la infrastructura, la educatie, la sanatate.
si sa stii ca nu mi-e rusine ca sunt basist.

Las’ că-ţi trece ! 8 septembrie 2015 at 22:23

… bă tată !

penalul psd! 7 septembrie 2015 at 10:09

Cel mai penal partid, condus de un condamnat-Dragnea si cu un prim ministru urmarit penal-prim plagiatorul tarii, cu actuali si fosti ministri urmariti in justitie sau aflati deja in puscarie. Un partid care a facut de rusine Romania in UE si in lume!

alexandru 7 septembrie 2015 at 10:18

milionul de euro de la oprescu era in planul de guvernare?
milioanele lui vanghelie erau bugetate?
ati promis 1700 km de autostrada si ati inaugurat cateva cioturi incepute de boc.

ALBAIULIANUL 7 septembrie 2015 at 14:49

,,PSD Alba: Guvernul Ponta se apropie de realizarea tuturor obiectivelor cuprinse în programul de guvernare al USL, prin adoptarea noului Cod fiscal,,: adica s-a furat tot…nu a mai ramas nimic…bravo mai…mai bine ati tacea din gura…va rog nu mai iesiti prin massmedia sa ziceti astfel de baliverne….va dati cu prostia pe fata….clanxonati sa iesiti in evidenta cat de idioti sunteti…vedeti ca pe sorinel l-au legat….ghici oare cine urmeaza????

pilu 7 septembrie 2015 at 18:23

”plafonarea bazei de calcul a contribuţiilor de asigurări sociale la 5 salarii medii brute de la 1 ianuarie 2017.”
Mai redactie aceasta fraza a fost spusa de Darzu ? Ia mai verificati, ca acest lucru e cam demult prin lege.

"Realizarile guv. Ponta" 8 septembrie 2015 at 13:51

L.C.Kovesi: Dosarul lui Ponta este aproape finalizat.

"Realizarile guv. Ponta" 8 septembrie 2015 at 13:59

DNA: Dosarul lui Ilie Sârbu NU a fost închis. Numirea la Curtea de Conturi încalcă legea!

alexandru 9 septembrie 2015 at 11:36

si inca o veste buna pt romani. daca aveti bani in depozite la banci, veti plati cass pe dobanzi inidiferent daca sunteti salariati sau pensionari.
inca o realizare a guvernului pesede.
incurajam consumul in detrimentul economisirii
abia astept sa vad fetele pensionarilor dupa luna ianuarie 2015, cand vor afla ca trebuie sa plateasca cass pe dobanda aia de 0,8% pe an ce le-o da bancile.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...