Rămâi conectat

Politică Administrație

PSD Alba: Creştere economică pentru România – un rezultat al bunei guvernări

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O dovadă clară că măsurile Guvernului Ponta au fost benefice este faptul că încrederea analiştilor în economie a continuat să crească în martie, pentru a doua lună consecutiv şi a atins un maxim istoric, potrivit unui comunicat de presă remis de PSD Alba. Majoritatea analiştilor şi-au îmbunătăţit în ultima perioadă prognozele de creştere eco­nomică pentru România în acest an. Creşterea eco­nomică ar putea fi sus­ţinută în acest an şi de sti­mu­larea PSD Alba0001consumului, prin aplicarea re­du­­cerii cotei TVA, de la 24% la 9%, la toate pro­du­sele alimentare. Inflaţia scăzută, creşterea salariilor şi reluarea creditării în lei susţin şi ele un avans al consumului, alături de scăderea apetitului pentru economisire din cauza scăderii remuneraţiei la depozitele bancare. În primele două luni ale anului, consumul intern a crescut cu 4,8 la sută.

PSD Alba susţine că un important proiect al Guvernului Ponta este Radarul pădurilor, care a condus la depistarea a aproape 1.800 de transporturi ilegale de lemn, după reclamarea lor la 112, din octombrie 2014. Personalul silvic, prin controale, a depistat 62 de infracţiuni şi a dat amenzi de peste 11 milioane de lei. Cele mai multe transporturi ilegale au fost depistate în judeţele Braşov – 180, Prahova – 147, Alba şi Cluj – câte 136 şi Hunedoara – 135. De la implementarea Radarului pădurilor, în ultimul trimestru din 2014 şi în primul trimestru din acest an, personalul silvic a derulat 54.554 de controale, faţă de 35.831, câte au fost în cele 6 luni anterioare. Numărul infracţiunilor constatate de personalul silvic a scăzut, de la 91 la 62, iar cel al contravenţiilor s-a dublat, de la 2.668, la 5.584. A crescut şi valoarea amenzilor aplicate, de la 7.589.930 de lei, la 11.074.370 de lei. Cantitatea de lemn confiscată a scăzut, de la 63.974 metri cubi, în perioada aprilie – septembrie 2014, la 52.833 de metri cubi, în octombrie 2014 – martie 2015. Cetăţenii trebuie să ştie că, din octombrie 2014, oricine poate cere verificarea legalităţii unui transport de lemn, apelând 112 şi indicând numărul maşinii.

Trebuie să subliniem că cea care a propus acest sistem, în octombrie 2014 – Radarul pădurilor, a fost ministrul PSD al Apelor şi Pădurilor, Doina Pană. PSD a avut curajul ca după mai bine de 20 de ani de defrişări ilegale să vină cu măsuri ferme pentru stoparea acestui fenomen.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea