Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

PSD Alba are 7 membri care vor să candideze la Primăria Alba Iulia. Ioan Dîrzu: 5 dintre ei îl bat, oricând, pe Hava

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PSD Alba01Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a spus joi, în cadrul unei conferințe de presă, că organizația pe care o conduce are 7 membri care doresc să candideze, în 2016, la Primăria municipiului Alba Iulia. Acesta este de părere că 5 dintre ei îl pot bate, oricând, pe actualul primar, Mircea Hava – despre care a spus că este ”plafonat, sătul și erodat”.

Consilierul municipiului Alba Iulia Daniel Zdrânc a precizat că a făcut o analiză legată de ultimele candidaturi ale lui Hava și observă că se află într-un trend descendent.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Daniel Zdranc03”În 2004 a avut cel mai mare scor – aproximativ 70%. Procentul a scăzut. În 2008, a ajuns la 65%, iar în 2012 la 49%, fiind chiar în pericol să fie detronat de Călin Potor, prezent aici – a fost la o diferență de aproximativ 13 procente”, a spus Zdrânc.

”Nu sunt privilegiat că sunt albaiulian: biletul la autobuz a crescut, intrarea la obiectivele turistice este tot mai mare. S-a pus intrare și la toaletă. Albaiulienii nu trăiesc în Cetate; sunt multe alte obiective: alimentări cu apă, reabilitări de străzi, reînfrumusețarea orașului prin spații verzi”, a mai spus consilierul PSD.

Acesta consideră că intrarea la Muzeul Principia din Piața Cetății, 10 lei pentru adulți, 5 lei pentru copii, este mult prea mare.

Ioan Dirzu01Ioan Dîrzu i-a transmis, apoi, edilului ”să stea mai mult la serviciu și să observe că a trecut vremea creșterilor de preț pentru că Guvernul Ponta se ocupă cu scăderea prețurilor”.

Liderul din Alba a precizat că social-democrații demarează sondaje interne, în interiorul partidului, și externe, în municipiul Alba Iulia, pentru a găsi cea mai potrivită persoană care să candideze. ”Cel mai bun, merge la bătaie. Va fi susținut de o echipă întreagă”.

Candidații PSD la alegerile locale din 2016 vor fi cunoscuți în septembrie.

Călin Potor și Ioan Dîrzu sunt de părere că Mircea Hava ar putea să nu fie susținut în interiorul PNL, iar partidul să aibă un alt candidat.

Calin Potor04”Cred că Hava are o problemă; problema înseamnă PNL. S-ar putea ca la votul intern, pentru că și în statutul PNL, dacă ne uităm, candidatul trebuie să fie validat. S-ar putea să aibă surpriza că va fi validat Omul Marilor Proiecte. Eu cred, că atâta timp cât într-un partid poți să măsluiești voturi, și la PNL se măsluiesc voturi, s-ar putea să aibă surpriza, domnul primar Hava, că nu va fi candidatul PNL la Primăria municipiului Alba Iulia. El încearcă să transmită mesaje la PNL Alba și București să audă de el și să-l sprijine. Probabil va face și lucruri să dovedească că el nu este cu echipa Boc, Videanu, ci că este cu Gorghiu și cu oamenii corecți din PNL, tocmai pentru a-și păstra scaunul. Părerea mea este că are deja o mare problemă”, a spus Călin Potor.

Deputatul PSD spune că locuitorii municipiului suferă din cauza lipsei locurilor de muncă.

”Alba Iulia este un oraș viu. Ceea ce eu regret este că nu avem viață economică. Din păcate Alba Iulia trăiește pe banii administrației locale și județene și ce mai înseamnă deconcentrate la nivel național pentru că din punct de vedere economic nu există alte surse. Mi-ar face foarte mare plăcere să spun că avem 30 de firme germane. Era foarte greu să se întâmple o întâlnire între firmele respective și conducerea primăriei. Din ce știu, anul trecut, din 300 de zile lucrătoare, edilul a fost plecat 100 de zile în afara țării. Câte firme a adus? Niciuna”, a mai afirmat Potor.

Ioan Dîrzu spune că în ”marele PNL” ar putea apărea ”o surpriză”.

”După conflictele pe care le-au avut nu cred că-l vor susține. Și pe bună dreptate. Îi dau dreptate domnului Atanasiu când a trebuit să se țină de nas și la ceilalți când, la anul, nu-l vor susține (n.r. pe Mircea Hava). Nimeni nu e de neînlocuit și cred că orice altă variantă din Alba este mai bună decât cea pe care o avem. E normal ca după atâtea mandate să nu mai ai idei, să fii plafonat”, a spus Dîrzu.

Întrebat dacă ar fi un avantaj pentru PSD Alba dacă Mircea Hava nu va mai candida, Dîrzu a spus: ”Nu este un avantaj. S-ar putea să iasă un alt candidat mai bun decât el. El este unul potrivit”.

Social-democrații, prezenți la conferință, nu au spus care sunt cei șapte care și-au anunțat intenția de a candida însă credem că ar putea fi: Ioan Dîrzu, Călin Potor, Ovidiu Jidveian, Horațiu Clepan, Daniel Zdrânc, Bogdan Medrea sau Ioan Florea.

Mircea Hava a spus în cursul săptămânii trecute, răspunzând unei întrebări, că nu a luat o decizie privind candidatura sa la alegerile locale din 2016, însă a precizat că nu vom avea mari surprize în privința candidatului PNL.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea