Rămâi conectat

Actualitate

PSD Alba a desemnat noi echipe de conducere a organizațiilor din Alba Iulia, Sebeș și Cugir

Publicat

în

PSD Alba a desemnat noi echipe de conducere a organizațiilor din Alba Iulia, Sebeș și Cugir

Organizația județeană a PSD Alba și organizațiile locale mizează pe noi formule de echipă pentru a câștiga sprijinul cetățenilor. Obiectivul organizației județene pentru perioada următoare rămâne să se consolideze și să propună cetățenilor proiecte care pot conduce la dezvoltarea comunităților locale.

După alegerile locale și parlamentare, organizația județeană, dar și o parte dintre organizațiile locale, au trecut prin procese de consolidare, cu scopul de eficientizare a activității.

Din structurile de conducere fac parte membri cu profesii diferite – medici, profesori, ingineri, economiști, juriști sau oameni angrenați în mediul privat, tineri sau persoane cu mai multă experiență, colegi cu vechime în partid și persoane nou intrate în politică.

Electrica Furnizare Discount

”În noile structuri interne un loc important îl au toți aleșii locali: primari, consilieri locali și județeni, dar și membrii dedicați, cu sau fără experiență în politica de stânga, care vor să muncească în echipă”, a spus deputatul Radu Marcel Tuhuț, președintele interimar al PSD Alba.

”Refacerea adeziunilor și începerea unei campanii de atragere de noi membri sunt două dintre obiectivele interne. Pe plan extern, ne vom concentra în continuare pe soluționarea problemelor, de zi cu zi, cu care se confruntă oamenii, dar și pe dezvoltarea sustenabilă a comunităților noastre”, a spus senatorul Călin Matieș, prim-vicepreședinte PSD Alba.

”Toți care doresc să se implice, membri cu experiență sau noi, cu energie, tineri și deopotrivă vârstnici, ocupă un loc important în echipa PSD Alba, iar cuvintele lor contează, indiferent de funcțiile și pozițiile pe care le ocupă”, a spus europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreședinte al PSD Alba.

Noile structuri de conducere au fost votate în unanimitate de către Comitetul Politic Județean (CPJ).

Tot în cadrul CPJ Alba au fost aprobate noile departamente ale PSD din care fac parte zeci de specialiști ai partidului din toate domeniile.

Noul coordonator al PSD Alba Iulia este consilierul județean, profesor Marcela Dărămuș, iar consilierul local Bogdan Medrea, care a ocupat această funcție până în prezent, face parte din echipa de conducere, fiind prim-vicepreședinte, alături de medicul stomatolog Adrian Bara, unul dintre noii veniți în politică. Acesta își dorește să se implice mai mult în viața comunității din Alba Iulia.

Echipa de coordonare a PSD Alba Iulia:

Dărămuș Marcela – președinte;

Medrea Bogdan – prim-vicepreședinte;

Bara Adrian – prim-vicepreședinte;

Suciu Ovidiu – secretar executiv;

Pița Neagu Cosmin – vicepreședinte;

Mureșan Corneliu – vicepreședinte;

Bran Ioan – vicepreședinte;

Bărbuleț Narcisa – vicepreședinte;

Sicoe Ioan – vicepreședinte.

Noul coordonator al PSD Sebeș este consilierul local Bogdan Dorel, iar consilierul local Luca Nicolae, care a ocupat această funcție până în prezent, rămâne în echipă, fiind vicepreședinte, alături de Radu Cristian, fostul candidat la primăria Sebeș și purtător de cuvânt al PSD. De asemenea, și inginerul Romi Dragosin va continua să ajute organizația cu experiența sa. În echipă este și fostul primar al Sebeșului, Alexandru Dăncilă.

Echipa de coordonare a PSD Sebeș:

Bogdan Dorel – președinte;

Luca Nicolae – vicepreședinte;

Radu Cristian – vicepreședinte;

Dragosin Romi – vicepreședinte;

Spătariu Vasile – secretar.

La Cugir, coordonator a rămas Trifan Mircea, modificările vizând extinderea și consolidarea echipei.

Echipa de coordonare a PSD Cugir:

Trifan Mircea Augustin – președinte;

Sava Gheorghe – vicepreședinte;

Murg Cornel – vicepreședinte;

Popa Daniel Doru – vicepreședinte;

Dumitru Bogdan Mihai – vicepreședinte;

Micaciu Alexandru – vicepreședinte;

Simu Mircea – secretar.

Publicitate

Actualitate

Dorin Nistor, atac cu mantă la Dumitrel: ”Liberalismul înseamnă reducea la tăcere a primarilor. Acesta să fie viitorul PNL Alba?”

Publicat

în

Într-o postare publicată în mediul online, primarul municipiului Sebeș, Dorin Nistor, l-a atacat cu „mantă” pe Ion Dumitrel, în mijlocul alegerilor interne ale PNL.

LIBERALISMUL ÎNSEMNĂ REDUCEREA LA TĂCERE A PRIMARILOR ȘI ÎNDEPĂRTAREA LOR DE FUNCȚIILE POLITICE? ACESTA SĂ FIE VIITORUL PNL ALBA?

Mircea Hava vine cu propunerea onestă a unei conduceri de partid, la PNL Alba, compusă din cei care aduc voturi: primarii. Astfel, discuțiile politice privitoare la strategia de dezvoltare județeană, la investițiile din întreg județul Alba ar avea ca suport reprezentanții direcți ai comunităților locale, cei care răspund privind în ochii oamenilor, cei care le cunosc nevoile și care trebuie să găsească cele mai potrivite soluții.

Electrica Furnizare Discount

Ce simplu este să împarți un buget județean fără o consultare cu cei care își pun obrazul în fața alegătorilor! Mulți politicieni ajung în diferite funcții pe seama voturilor celor aleși direct de oameni. Bine ar fi să nu uite această realitate!

PNL Alba este o echipă clădită, an după an, de un lider. Transparent și puternic. Cu un discurs limpede și cu privire demnă în fața oricărui guvern, cu uși deschise pentru județul Alba, acolo unde a fost nevoie.
Organizația județeană se poate baza în continuare pe întreaga echipă care a obținut rezultate notabile în Ardeal. Un singur lucru nu pot eu admite: exact cei care aduc voturi să nu poată face parte din această echipă! Este normal să fim consultați și să avem drept de decizie politică. La fel de normal este să participăm și la gestionarea bugetului județean, la împărțirea fondurilor, nu doar la colectarea acestora.

Colegi primari, știu că ați fost îndemnați să vă retrageți, spunându-vi-se că biroul politic nu poate funcționa cu voi. Cât de fair-play este această abordare în competiția internă?

Oare nu ar fi normal ca acest birou să funcționeze tocmai prin primari? Oare nu ar fi normal să fim consultați cu privire la sprijinul pe care îl așteptăm și îl merităm pentru proiectele și nevoile comunităților noastre? Conștiința și rațiunea să ne ghideze atunci când alegem drumul politic, căci legitimarea noastră vine de la oameni, de la cetățenii comunităților noastre. Pentru comunitățile noastre să cerem, cu demnitate, dreptul la decizie!

Citește mai mult

Actualitate

An școlar 2021-2022: Ce elevi vor putea sta ACASĂ din septembrie, la școala online

Publicat

în

An școlar 2021-2022: Ce elevi vor putea sta ACASĂ din septembrie, la școala online

Sorin Cîmpeanu nu exclude posibilitatea de a folosi în continuare scenariile, dar spune că acestea vor fi doar o variantă de rezervă. Elevii care vor învăța online sunt cei cu contraindicații certificate medical sau comorbidități, acestea fiind singurele excepții pentru noul an școlar, care va începe pe 13 septembrie.

„Există îngrijorări, dar numitorul comun e dat de dorința de începere a școlii cu prezență fizică din 13 septembrie. Luăm cu toții în considerare evoluții epidemiologice complet atipice. Nu ne dorim aceste evoluții. Facem eforturi ca școlile să fie pregătite din toate perspectivele, rămânând optimiști că vom putea relua școala începâd cu 13 septembrie”, spune Sorin Cîmpeanu după o întâlnire cu reprezentanții Federației Naționale a Asociațiilor Părinților.

Ministrul Educației nu exclude existența scenariilor și utilizarea lor în cazul în care valul al patrulea al pandemiei de Covid se va intensifica în România.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: Structura ANULUI ȘCOLAR 2021-2022. Când începe școala și când au elevii vacanță

„Ca variantă de rezervă este obligatoriu să le avem pregătite. Dacă vom avea nevoie. Pe de altă parte, am spus că îmi păstrez optimismul. Optimismul este bazat pe ceea ce am anuțat deja: în școli se vor respecta în continuare regulile de protecție sanitară – distanțarea adecvată, reguli de igienă, aerisire spații, purtarea, din păcate, încă obligatorie, a măștii de protecție. (…) În calitate de ministru trebuie să dau dovadă de responsabilitate și să iau în calcul și varianta pe care nu ne-o dorim, de a utiliza aceste scenarii”, adaugă Cîmpeanu.

Cîmpeanu a prezentat și excepțiile de la sistemul de școală cu prezență fizică. Elevii cu contraindicații medicale certificate și comorbidități vor trebui să aibă în continuare acces la învățământul online.

„Acei elevi care au contraindicaţii certificate medical vor trebui să aibă în continuare acces la învăţământul online. Pentru că pandemia nu s-a încheiat şi vor avea în continuare acces acei elevi care au comorbidităţi sau care au contraindicaţii certificate medical”, a afirmat ministrul.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

ALERTĂ ALIMENTARĂ: Două tone de chiftele contaminate cu pesticid cancerigen, retrase de la vânzare. Pot provoca tulburări cardiace

Publicat

în

ALERTĂ ALIMENTARĂ: Două tone de chiftele contaminate cu pesticid cancerigen, retrase de la vânzare. Pot provoca tulburări cardiace

Consumul pe termen lung al produselor care conțin oxid de etilenă poate duce la tulburări cardiace, pulmonare sau chiar la cancer.

Autoritățile au retras de la comercializare două tone de chiftele care conțin oxid de etilenă, un pesticid cancerigen interzis în Uniunea Europeană.

Autoritățile române au fost notificate marti seara, pe 3 august, de un alt stat membru al Uniunii Europene, a declarat directorul ANSVSA, Mihai Ponea, într-o intervenție la Antena 3:

Electrica Furnizare Discount

”Este vorba despre 2 tone de chiftele în care s-a identificat prezența de oxid de etilenă. Am fost notificați aseară de către un alt stat membru. Și pe această cale atrag atenția, în mod deosebit, lanțurilor de supermarketuri care au comercializat aceste chiftele să afișeze public la vedere care este tipul și lotul acestora, astfel încât consumatorii care îl au în frigider să îl poată returna sau să îl poată identifica, astfel încât să putem evita consumul acestor produse.

Încă de aseară au fost retrase de pe rafturi. Însă au fost comercializate aceste produse și de aceea rog public celelalte supermarketuri de îndată să afișeze la intrarea în magazin despre ce lot este vorba, astfel încât consumatorul să îl poată readuce.

Atrag atenția comercianților care comercializează în România produse alimentare că au obligația ca acestea să fie sigure. În cazul în care în acestea se depistează un risc, sunt obligați să informeze de îndată consumatorul. Altfel, vom lua măsuri drastice, până la suspendarea unor platforme sau activității acelor supermaketuri. Nu ne jucăm cu siguranța cetățenilor ”, a declarat Mihai Ponea, directorul Autorității Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

”Oxidul de etilenă este folosit pentru a distruge bacteriile din acei aditivi. Este ca un fungicid, ca un dezinfectant, folosit pentru a dezinfecta pe vapoare acei aditivi care se pun în înghețată, în chiftele, în produsele alimentare”, a mai explicat directorul ANSVSA.

Sursa: ziare.com

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare