Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Protestul cetățenilor din Apuseni a dat roade: A fost lansată licitația de peste 11 milioane de lei pentru reparația drumului național DN 74A

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Protestul cetățenilor din Apuseni a dat roade: A fost lansată licitația de peste 11 milioane de lei pentru reparația drumului național DN 74A

După mai bine de doi ani de la inundațiile pe râul Abrudel, care au afectat structura de rezistență a drumului național DN 74A în mai multe zone, între Abrud și Câmpeni, CNAIR a scos la licitație contractul pentru lucrările de reparații.

Licitația a fost lansată în SEAP de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Locale (DRDP) Cluj. Contractul se referă la o porțiune de câteva sute de metri, aflată la limita teritorială dintre orașele Abrud și Câmpeni, unde corpul DN 74A a fost afectat în trei locuri.

Locuitorii din zonă au solicitat autorităților, în mai multe rânduri, efectuarea reparațiilor, având în vedre pericolul pentru traficul rutier. Recent, a fost organizat și un marș de protest cu mașini până la Alba Iulia, unde a avut loc o întâlnire la Instituția Prefectului Alba.

Valoarea estimată a contractului de lucrări se ridică la 11,65 de milioane de lei, fără TVA. Obiectul contractului îl reprezintă execuția lucrărilor pentru ,,Protejarea corpului și a platformei drumului pe DN 74A km 8+350, km 8+570, km 8+650”.

Citește și: Protest spontan al cetățenilor din Munții Apuseni: Moții cer reabilitarea drumului național DN 74

Potrivit caietului de sarcini, vor avea lucrări specifice de drum ce constau în realizarea părții carosabile, a acostamentului și amplasarea de parapet. Pentru asigurarea stabilității corpului drumului se vor executa lucrări de drenarea și scurgere a apelor și lucrări de consolidare cu structură de sprijin formată din coloane forate.

DN 74A are o lungime de 11 kilometri și face legătura între DN 74 și DN75, respectiv între orașele Abrud și Câmpeni. Viitura din 15-16 iulie 2021 produsă pe râul Abrud a afectat stabilitatea terasamentului drumului prin erodarea acestuia.

De asemenea, lucrările de utilități executate în vara anului 2022 pe partea dreaptă a drumului a favorizat infiltrarea apelor din precipitații în corpul drumului.

Lucrările de sprijinire prin piloți forați vor fi realizate în toate cele trei zone, pe o lungime totală de 150 de metri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea