Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

PROTESTE și amenințări din partea bugetarilor: Legea Salarizării creează tensiuni la sfarsit de an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PROTESTE și amenințări din partea bugetarilor: Legea Salarizării creează tensiuni la sfarsit de an

Legea Salarizării Unitare, care ar fi trebuit să aducă echitate în sistemul bugetar, a generat nemulțumiri și tensiuni în rândul funcționarilor publici din întreaga țară.

Chiar înainte de a intra în vigoare, aceasta a fost modificată, lăsând multe categorii de bugetari cu salarii sub așteptări sau cu calcule eronate. Una dintre cele mai mari probleme o reprezintă salarizarea diferențiată, care avantajează angajații din București în detrimentul celor din provincie.

De la implementarea legii în 2017, au avut loc proteste, acțiuni în instanță și cereri de eliminare a discriminării salariale. La sfârsitul acestui an, tensiunile cresc odată cu noile proteste spontane, greve japoneze și amenințările cu greve generale.

Printre instituțiile care resimt disproporția salarială se numără Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) și Institutul Național de Statistică (INS). Angajații APIA protestează pentru drepturi egale la salarizare cu colegii din București, amenințând cu greva generală în cazul lipsei unei soluții guvernamentale. Președintele Federației Naționale a Sindicatelor APIA, Laurian Octavian Mateescu, subliniază discrepanțele și neajunsurile în salarizare, subliniind necesitatea egalizării salariilor din teritoriu cu cele din Capitală.

Citește și: Funcționarii APIA nemulțumiți de salariile lor continuă protestele! Grevă japoneză în fiecare zi, timp de o oră

În același timp, funcționarii de la Institutul Național de Statistică au confruntat cu indiferența guvernamentală față de memorandumul semnat pentru îmbunătățirea condițiilor salariale în sistemul statistic. Aproximativ 900 de angajați ai INS au protestat, iar amenințările cu greva generală devin o realitate, în condițiile în care promisiunile verbale nu au fost însoțite de acțiuni concrete din partea autorităților.

În contextul acestor tensiuni, și polițiștii incep sa se manifeste zilnic pentru majorări salariale și condiții de muncă echitabile. Nemulțumiri similare sunt exprimate și de către Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), care a organizat deja proteste și anunță continuarea acțiunilor până la declanșarea unei greve generale.

Sursa: jurnalul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea