Protest împotriva blocării proiectului de includere a Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO. Au participat aproximativ 100 de de persoane

Vineri, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, a avut loc un protest în urma informaţiei apărute în presă potrivit căreia Guvernul ar fi blocat procedura de includere a Roşiei Montane în lista siturilor UNESCO, la care au participat aproximativ 100 de persoane.

Protestatarii au afişat pancarte cu mesaje precum “Roşia Montană în UNESCO”, “Solidaritate Roşia Montană”.

Potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei “Salvaţi Roşia Montană”, iniţativa de blocare a procedurii de includere a Roşiei Montane în lista siturilor UNESCO are loc cu numai trei săptămâni înainte de momentul luării deciziei finale de către Comitetul UNESCO.

Decizia urma să fie luată de Comitetul Patrimoniului Mondial la cea de a 42-a sesiune a acestuia, care va avea loc între 29 iunie şi 2 iulie la Manama, în Bahrain.

Potrivit unor informaţii apărute în presă, Guvernul ar fi stopat procedura de includere a localităţii Roşia Montană în patrimoniul UNESCO, cererea fiind făcută de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi transmisă ambasadorului României la UNESCO prin intermediul MAE.

Acţionarul majoritar Roşia Montană Gold Corporation ar cere despăgubiri de 4,4 miliarde de dolari pentru blocarea proiectului aurifer, conform informaţiilor din mass-media.

Sursa: AGERPRES

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...