Rămâi conectat

Curier Județean

Protest al Comitetului de Părinți al Școlii Gimnaziale Micești, vineri dimineata, în fața ISJ Alba

Mondoc Adriana

Publicat

în

”Vineri dimineata, începând cu ora 9.00, părinții elevilor Școlii Gimnaziale Micești protestează în fața Inspectoratului Școlar Județean Alba, împotriva deciziei de desființare a claselor V-VIII”, a anunțat Gheorghe Crișan, președintele Comitetului de Părinți al Școlii Gimnaziale Micești.

Tribunalul Alba a anulat hotărârea privind desființarea claselor V-VIII de la Școala Gimnazială Micești pentru că ”Educaţia este cea mai bună investiţie pe termen lung, iar raportarea exclusiv la o iluzorie economie momentană de bani este profund eronată”.

Tribunalul Alba a motivat decizia prin care a anulat o hotărâre a consiliului de administrație de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia prin care s-au desființat clasele V – VIII de la Școala Gimnazială Micești. Ciclul gimnazial de la școala din localitatea Micești a fost transferat, prin această decizie, la liceul menționat.

Comitetul de părinți al școlii gimnaziale nu a fost de acord cu hotărârea din 17 ianuarie 2018 și a contestat-o în instanță. Tribunalul Alba a decis în 29 iunie 2018 anularea deciziei și menținerea claselor V – VIII la Școala Gimnazială Micești. Reprezentanții Liceului Sportiv au formulat contestație, dosarul urmând să ”plece” pentru o hotărâre definitivă la Curtea de Apel.

”Din lecturarea OMEN 5472/ 2017 reiese, fără dubiu, că criteriile generale menționate la art. 1 (criteriul legislativ, criteriul economic, criteriul demografic, criteriul geografic, criteriul socioeconomic și criteriul relevanței) trebuie analizate coroborat și conform explicațiilor date de legiuitor, pentru o înțelegere corectă a fiecărui criteriu în parte. Dimpotrivă, în cazul de față, pârâtul Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia a avut în vedere doar «încadrarea în bugetul alocat».

De altfel, prin Adresa nr. 43/17.01.2018 emisă de Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia către Inspectoratul Școlar Județean Alba se arată doar sumele ce vor fi economisite. Ca atare, aparent unicul criteriu avut în vedere de pârât este cel economic. Aceasta este și nemulțumirea exprimată de reclamant, care a susținut, în mod întemeiat, că nu este corect ca o școală să fie desființată doar pe motiv că s-ar face economii. Educația este cea mai bună investiție pe termen lung, iar raportarea exclusiv la o iluzorie economie momentană de bani este profund eronată”, se afirmă în motivarea deciziei Tribunalului Alba.

Magistratul mai susține că atât Liceul, cât și Inspectoratul Școlar, nu au adus vreun element din care să reiasă că, în adoptarea Hotărârii nr. 86/17.01.2018 s-ar fi avut în vedere și celelalte criterii. ”De asemenea, nici unul dintre pârâți nu a argumentat motivul pentru care celelalte criterii prevăzute la art. 1 din OMEN 5472/2017 nu au fost avute în vedere. Ignorarea fățișă, la momentul adoptării Hotărârii nr. 86/ 17.01.2018, a criteriilor menționate de art. 1 duce la concluzia că Hotărârea atacată în prezentul dosar este nelegală”, se mai precizează în hotărârea judecătorească.

Aceasta însă nu este executorie, astfel încât este nevoie de o decizie definitivă pentru a se reglementa situația de la Școala Gimnazială din Micești. 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată pe o stradă din Aiud: Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată pe o stradă din Aiud: Intervin pompierii Un incediu de vegetație uscată a izbucnit vineri seara, în jurul orei 20.25 pe strada Tudor Vladimirescu din Aiud. Citește și: UPDATE FOTO | INCENDIU de vegetație uscată în zona km 310 al autostrăzii A1: Intervin pompierii din Sebeș Detasamentul de pompieri Aiud intervine […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea