Rămâi conectat

Politică Administrație

Propunere dubioasă! Victor Ponta îl vrea pe Traian Băsescu senator pe viață

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Victor Ponta a făcut o propunere cel puțin dubioasă în cadrul ceremoniei de aniversare a Senatului. După mulți ani în care PSD-ul și USL-ul au vrut să scape de Traian Băsescu, acum vor să rămână cu el pe viață, dar nu în funcția de președinte ci de senator.

Propunerea este cu atât mai greu de înțeles în condițiile în care Ponta a afirmat că șeful statului va merge la pușcărie, după expirarea mandatului de președinte și a imunității, fiind cercetat în dosarul Nana.

În calitate de senator Traian Băsescu rămâne cu imunitate, poare fi urmărit și trimis în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice, dar nu poate fi percheziționat, reținut sau arestat fără încuviințarea Camerei.

“Indiferent cine sunt ei conteaza ca pe buna dreptate sa fie sentori de drept, macar pentru experienta politica. Nu mi se pare firesc ca ei sa fie nevoiti sa se bata in campania electorala intr-un colegiu oarecare cu un tanar care vrea sa se remarce”, a spus Ponta.

El considera ca acestia ar oferi prestigiu institutiei, dar pentru ca masura sa poate fi implementata ar fi nevoie de modificarea Constitutiei.

El si-a exprimat de asemnea dorinta ca Senatul sa fie un loc al elitelor: “Mi se pare o prostie sa ii gonim pe oameni din Senat, pe elite, ca ii gaseste ANI incompatibili, ca au functii la Academia Romana sau in Universitati”, a spus Ponta.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea