Ziarul Unirea

Propunere dubioasă! Victor Ponta îl vrea pe Traian Băsescu senator pe viață

Victor Ponta a făcut o propunere cel puțin dubioasă în cadrul ceremoniei de aniversare a Senatului. După mulți ani în care PSD-ul și USL-ul au vrut să scape de Traian Băsescu, acum vor să rămână cu el pe viață, dar nu în funcția de președinte ci de senator.

Propunerea este cu atât mai greu de înțeles în condițiile în care Ponta a afirmat că șeful statului va merge la pușcărie, după expirarea mandatului de președinte și a imunității, fiind cercetat în dosarul Nana.

ELIT

În calitate de senator Traian Băsescu rămâne cu imunitate, poare fi urmărit și trimis în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice, dar nu poate fi percheziționat, reținut sau arestat fără încuviințarea Camerei.

“Indiferent cine sunt ei conteaza ca pe buna dreptate sa fie sentori de drept, macar pentru experienta politica. Nu mi se pare firesc ca ei sa fie nevoiti sa se bata in campania electorala intr-un colegiu oarecare cu un tanar care vrea sa se remarce”, a spus Ponta.

El considera ca acestia ar oferi prestigiu institutiei, dar pentru ca masura sa poate fi implementata ar fi nevoie de modificarea Constitutiei.

ADEZIUNE PLUS ALBA

El si-a exprimat de asemnea dorinta ca Senatul sa fie un loc al elitelor: “Mi se pare o prostie sa ii gonim pe oameni din Senat, pe elite, ca ii gaseste ANI incompatibili, ca au functii la Academia Romana sau in Universitati”, a spus Ponta.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Te-ar putea interesa și:

Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Au început lucrările la podul de la Ciumbrud

Așa cum am promis, am început lucrările de consolidare a podului de peste Râul Mureș, aflat între localitățile Aiud și… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

6 Comentarii

Horea 17 iunie 2014 at 21:01

„Propunere dubioasă! Victor Ponta îl vrea pe Traian Băsescu senator pe viață ”

Dubioasa? Deloc.
Ponta se gandea de fapt la viitorul sau politic. Unul asigurat pe viata. Asta, binenteles, daca va castiga prezidentialele in Noiembrie.

apoliticul 17 iunie 2014 at 21:59

Si in italia fostii presedinti devin senatori pe viata.Asta nu cred ca ar fi o problema ci reducerea numarului acestora.
Din punctul meu de vedere ajung 2 deputati si un senator pe judet.La numarul asta mai adaugam fostii presedinti si cativa de pe la minoritati si se poate ajunge la 150 in total.
Deci concluzia este ca trebuie sa trimitem acasa cam 3/4 din parlament.Problema e cum o facem ?E logic ca gigeii de acolo nu vor in ruptul capului sa voteze o lege impotriva lor.

Ion 17 iunie 2014 at 22:04

Eu il propun pe Basescu Senator pe viata pe bricul „GHERLA” !

gheo 18 iunie 2014 at 11:12

Are incredere un Ticalos intr-un Mincinos?… si noi tot ca „Prostii”!!

T.B 18 iunie 2014 at 13:49

De fiecare data plagiatorul si mitomanul national vine cu cate o nazbatie. Asta confirma gargara fara nici o noima pe care o face de fiecare data si pe orice tema,cand in fata i se pune un microfon,sau un studio tv…Insul se vede deja la Cotroceni(pt 10 ani) si vrea sa-si asigure si restul de viata..

florin 19 iunie 2014 at 12:02

ce bine a prins prostia aia cu nr. redus de parlamentari la populatie…sa ne faca legile in romania 50 de oameni, asa ar vrea unii..

Comentariile sunt oprite