Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Proprietarii de câini periculoși, obligați să plătească asigurare RCA pentru animale

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proprietarii de câini periculoși, obligați să plătească asigurare RCA pentru animale

Proprietarii de câini periculoși sunt obligați, începând de astăzi, să încheie o asigurare de răspundere civilă pentru eventualele pagube produse de animalele lor.

Decizia vine după mai multe incidente în care câini agresivi au ucis sau rănit oameni. În 2022, o femeie a fost ucisă de câini în timp ce alerga pe Lacul Morii din București, iar un copilaș a fost ucis de câini în Parcul Tei.

Noua lege prevede că proprietarii de câini periculoși trebuie să încheie o asigurare cu o sumă asigurată de minimum 50.000 de euro. Prețul unei astfel de asigurări variază în funcție de suma asigurată și de compania de asigurări. De exemplu, pentru o acoperire de 50.000 de euro, prima anuală pe care proprietarul patrupedului trebuie să o plătească este de aproximativ 970 de euro.

Proprietarii de câini periculoși care nu respectă această obligație pot fi sancționați cu o amendă cuprinsă între 500 și 1.500 de lei.

Noua lege este salutată de specialiștii în protecția animalelor, care consideră că aceasta va contribui la reducerea numărului de atacuri produse de câini periculoși.

„Această lege este o măsură importantă care va ajuta la protejarea oamenilor de atacurile câinilor periculoși”, a declarat Ana Maria Popescu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Animalelor. „Asigurarea RCA pentru animale va obliga proprietarii de câini periculoși să fie mai responsabili și să ia măsuri pentru a preveni atacurile.”

De asemenea, noua lege este salutată și de persoanele care au fost victime ale atacurilor câinilor periculoși.

„Această lege este o veste bună pentru persoanele care au fost victime ale atacurilor câinilor periculoși”, a declarat Ionescu, o persoană care a fost mușcată de un câine periculos în 2022. „Acum, vom putea obține despăgubiri pentru prejudiciile pe care le-am suferit.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea