Rămâi conectat

Politică Administrație

Proiectul de lege pentru TVA zero la locuințe și publicitate aprobat de Senat fără aceste două facilități, doar cu o cotă redusă la 5% a TVA pentru produse agricole

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proiectul de lege pentru introducerea de TVA zero la livrarea de locuințe și publicitatea prin mass-media, inițiat de liderul PSD, Liviu Dragnea,  a fost aprobat, astăzi, de Senat, dar fără aceste două facilități, ci doar cu o cotă redusă la 5% a TVA pentru produse folosite în agricultură.

Dragnea a confirmat, în urmă cu trei săptămâni, că propunerile de TVA zero la livrarea de locuințe și la publicitatea mass-media sunt pregătite să fie eliminate din proiectul șefului PSD de modificare a Codului Fiscal, urmând să fie menținută o cotă redusă doar pentru produse folosite în agricultură.

Întrebat atunci de presă dacă este adevărat că a renunțat la TVA zero pentru imobiliare și publicitate, Liviu Dragnea a confirmat. ”Da, este, de asta am și lungit-o atât de mult. Cei din domeniul publicității și din zona presei au spus că această măsură, chiar dacă poate avea efecte bune, poate avea și efecte perverse, în sensul că ar trebui să aștepte mult la rambursarea de TVA și cei din zona de construcții de locuințe la fel”, a spus Liviu Dragnea.
Directiva europeană în domeniu nu permite decât două cote reduse de TVA, în timp ce România le-a instituit deja, la 5% și 9%, iar în domeniul construcțiilor o astfel de reducere ar dezavantaja statul. În luna februarie, proiectul care introducea TVA zero pentru livrarea de locuințe și servicii de publicitate prin mass-media a fost înregistrat în Parlament chiar de liderul PSD, Liviu Dragnea, după ce măsurile au fost asumate în programul Guvernului PSD și ar fi trebuit aplicate din luna martie.

Măsura a fost trecută de liderii PSD printre nerealizările Guvernului Grindeanu care au condus la retragerea sprijinului politic pentru acest cabinet.

Sursa: profit.ro

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea