Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Proiectul care prevede asigurarea acoperirii costurilor pentru pacienții cu arsuri, în dezbatere publică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul care prevede asigurarea acoperirii costurilor ridicate ale tratamentului urgențelor majore la nivel intra-spitalicesc în ceea ce privește pacienții cu arsuri a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătății.

Pe modelul Acțiunilor Prioritare, care urmăresc să asigure acoperirea costurilor ridicate ale tratamentului urgențelor majore la nivel intra-spitalicesc, AP-Arsuri a fost elaborat de Ministerul Sănătății în același scop, dar vine și cu două premiere în sistemul sanitar românesc, precizează MS.

„După tragedia din clubul Colectiv, nevoia unei linii dedicate de finanțare a tratamentelor pentru pacienții cu arsuri a devenit stringentă, mai ales luând în considerare limitele destul de reduse ale decontării cheltuielilor cu acești pacienți. Pentru a nu mai fi nevoite spitalele să asigure diferența considerabilă din venituri proprii, AP-Arsuri va deconta următoarele: reactivi specifici și consumabile pentru determinări de laborator, consumabile pentru monitorizarea pacienților, consumabile specifice pentru tratamentul și îngrijirea pacienților cu arsuri, consumabile și echipamente pentru tratamentul în perioada post-critică, soluții și materiale consumabile pentru asepsia în secțiile de arsuri, educația specifică pentru tratamentul acestor pacienți și servicii specifice”, se arată într-un comunicat al MS.

Potrivit sursei citate, noutatea absolută în sistemul sanitar românesc o reprezintă decontarea serviciilor de recuperare medicală și kinetoterapie pe perioada internării și un an după externare și de psihoterapie pe durata internării și un an după externare.

Aceeași sursă precizează că fondurile necesare acestei Acțiuni Prioritare vor fi alocate din bugetul Ministerului Sănătății, iar colectivul de lucru din cadrul ministerului va elabora aceste calcule pe baza estimărilor numărului de pacienți cu arsuri din unitățile sanitare eligibile.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea