Rămâi conectat

Politică Administrație

PROIECT: Un drum de acces spre halda ecologică de gunoi de la Galda de Jos va fi reabilitat de către Consiliul Județean Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un drum spre halda ecologică de Gunoi de la Galda de Jos, care scurtează cu circa 10 kilometri accesul pentru locuitorii din Munții Apuseni și cei din Ighiu și Cricău, va fi reabilitat de Consiliul Județean Alba, potrivit unui proiect de hotărâre care va fi suspus spre aprobare de consilierii județeni în ședința ordinară de miercuri.

În comuna Galda de Jos a fost finalizată construcţia Centrul de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Alba din cadrul Proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Alba”, proiect cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (POS Mediu, Axa prioritară 2). Obiectivul general al proiectului este rezolvarea problemelor semnificative de mediu şi a celor operaţionale asociate generării deşeurilor, care va îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale cetăţenilor judeţului Alba, se arată în proiect.

Accesul la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor in Judeţul Alba, din Galda de Jos se face din drumul naţional DN 1 şi drumul judeţean DJ 107H.

Pentru locuitorii din zona Apuseni şi cei din Ighiu şi Cricău, Consiliul Judeţean Alba a identificat o rută care scurtează accesul la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor cu aproximativ 10 Km şi anume bunul imobil – teren situat administrativ în comuna Galda de Jos, înscris în CF 74070 Galda de Jos, nr. topo 1382/1/1/1, 1382/1/5/1, în suprafaţă de 0,5597 ha, categoria de folosinţă „drum”, aflat în domeniul public al comunei Galda de Jos și în administrarea Consiliului Local Galda de Jos.

Întrucât acest imobil se află în domeniul public al comunei Galda de Jos şi în administrarea Consiliului Local Galda de Jos, prin proiectul de hotărâre, propun ca imobilul respectiv, să fie preluat în administrarea Consiliului Județean Alba în vederea reabilitării.

Proiectul “Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Alba”, proiect implementat de Consiliul Județean Alba, este cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (POS Media, Axa prioritară 2 – „Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deșeurilor și reabilitarea siturilor contaminate istoric”), în baza Contractului de Finanțare nr. 129035/02.05.2012. Finanțarea Proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Alba” a fost aprobată, în cadrul Programului Operațional Sectorial „Mediu” 2007-2013, prin Decizia Comisiei Europene nr. C(2012) din data de 05.03.2012 și prin Ordinul ministrului mediului și pădurilor nr. 1096/22 martie 2012, potrivit proiectului.

Obiectivul general al proiectului este rezolvarea problemelor semnificative de mediu și a celor operaționale asociate generării deşeurilor şi dezvoltarea unui sistem integrat de management al deșeurilor în județ, ce va îmbunătăți condițiile de viață ale cetățenilor săi și va susține România în atingerea țintelor de management al deșeurilor impuse de Tratatul de Aderare.

Unul din obiectivele de investiţii finalizate, din cadrul proiectului a fost şi Construcţia Centrului de Management Integrat al Deşeurilor Galda de Jos, care este compus din:

Depozit ecologic de deşeuri: celula 1 – capacitate 543,000 m3;

Staţie sortare – capacitate 43.000 t/an;

Staţie de tratare mecano – biologică 85,566 t/an.

Accesul la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Alba, din Galda de Jos făcându-se din drumul naţional DN 1 (km 394+535, km 395+358) şi drumul judeţean DJ 107H (km 2+400), pentru locuitorii din munţii Apuseni, cei din Ighiu şi Cricău, drumul respectiv ar fi o rută ocolitoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea