Rămâi conectat

Politică Administrație

Proiect PSD: Încă 3 zile libere pentru români

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Senatorul PSD Sorin Bota a iniţiat un proiect de lege pentru completarea Codului muncii în care propune declararea a încă trei zile libere: Luminaţia, Boboteaza şi Sfântul Ioan. Propunerea legislativă va fi înregistrată la Parlament în zilele următoare.

Ziua Morţilor (Luminaţia), sărbătorită la 1 noiembrie în fiecare an, cu precădere în zona Transilvaniei, dar şi în alte părţi ale ţării. Ziua de 1 Noiembrie este declarată zi nelucrătoare în mai multe ţări civilizate din vestul Europei, Botezul Domnului (Boboteaza), dar şi ziua de Sfântul Ioan Botezătorul (6 şi 7 ianuarie), considerate cele mai semnificative şi importante sărbători creştine după Naşterea Domnului (Crăciunul) şi Învierea Domnului (Paştele)”, a arătat senatorul într-un comunicat de presă.

Potrivit prevederilor actuale ale Codului Muncii, românii au 12 zile libere ca sărbători legale pe an. În general, bugetarii au beneficiat de mai multe deoarece Executivul a mai acordat uneori zile libere în plus pentru a lega între ele două sărbători legale. (R.S.)

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea