Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Proiect la Primăria Cugir: Subvenție parțială la abonamentul de transport pentru pensionarii cu vârste peste 60 de ani

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Consiliul Local Cugir va supune dezbaterii, în sedinţa de vineri, un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Adrian Teban, prin care administraţia locală vine în sprijinul pensionarilor cu vârsta de peste 60 de ani.

Este vorba de un proiect care prevede ca pentru această categorie, o parte din valoarea abonamentului lunar pe mijloacele de transport public intern să fie suportată din bugetul local, ca diferență de tarif pentru protecția socială”, precizează reprezentantul administrației locale.

Iniţiativa edilului cugirean vine după ce mai mulţi cetăţeni din cartierele mărginaşe ale Cugirului, în marea lor majoritate pensionari, au trimis primăriei o petiţie prin care solicită rezolvarea unor probleme legate de transportul în comun.

Principala lor nemulţumire o reprezintă preţul de 2 lei pe care trebuie să-l plătească pentru un bilet de călătorie în interiorul localităţii. În adresa înaintată administraţiei locale, semnatarii petiţiei au atras atenţia asupra faptului că locuitorii din zonele mărginaşe, cum ar fi Râul Mic şi Scăunel sunt lipsiţi de o serie de servicii. În aceste condiţii, pentru oamenii în vârstă, foarte mulţi cu probleme de sănătate, autobusul este aproape singurul mod de a ajunge la spital, instituţii publice, piaţă sau chiar la chioşcuri de ziare, telefoane publice şi cutii poştale. Însă, doar la o singură deplasere ei trebuie să scoată din buzunar 4 lei (dus-întors), ceea ce înseamnă aproape 100 de lei pe lună, un efort bugetar pentru pensionarii cu venituri mici.

Potrivit proiectului de hotărâre iniţiat de primarul Adrian Teban, pentru abonamentul lunar de 40 călătorii (luni-vineri) se va suporta suma de 35 lei din bugetul local, iar pentru abonamentul lunar 60 călătorii (luni-duminică) se va suporta suma de 50 lei.

Proiectul de hotărâre va fi supus dezbaterii Consiliului Local Cugir în şedinţa din 26 septembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Video: Caricaturistul Costel Pătrășcan, expoziție la Alba Iulia, la Târgul de cArte Alba Transilvana 2024: Desene cu umor pe teme culturale și educaționale

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video: Caricaturistul Costel Pătrășcan, expoziție la Alba Iulia, la Târgul de cArte Alba Transilvana 2024: Desene cu umor pe teme culturale și educaționale La Târgul de cArte Alba Transilvana, care are loc pe esplanada Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia participă și caricaturistul brăilean Costel Pătrășcanu. Expoziția sta constă în desene pline de umor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea