Rămâi conectat

Actualitate

Proiect: Persoanele care reclamă încălcarea Legii Consiliului Concurenței ar putea primi 1% din amenda aplicată, dar nu mai mult de 100.000 de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

concisliul concurenteiConsiliul Concurenței vrea să-i recompenseze cu 1% din valoarea amenzilor, dar nu mai mult de 100.000 de euro, pe cei care vin cu sesizări ce se dovedesc corecte, a anunțat sâmbătă, președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, la un seminar de specialitate.

”Propunerea noastră ar fi ca aceia care vin cu o sesizare care se dovedește corectă după aceea, deci cei care ne dau informații despre încălcarea legii, fie că sunt angajați în acea firmă sau în ce context au aflat ceva, după ce se dovedește corectă și instanța confirmă că firma a încălcat legea, pot să primească până la 1% din cuantumul amenzii, dar nu mai mult de 100.000 de euro”, a afirmat Chirițoiu.

Propunerea urmează să fie trimisă sub formă de amendament către Parlament, la Legea Consiliului Concurenței. Deocamdată, Ordonanța a fost trimisă către Parlament, respectiv către Senat.

Chirițoiu a explicat că, în prezent, există posibilitatea de a fi sesizați, inclusiv prin sesizări anonime, dar că se dorește să se facă un pas în plus spre mecanisme care există în țări, precum Ungaria sau Statele Unite ale Americii.

De asemenea, Bogdan Chirițoiu a menționat că autoritatea pentru concurență a declanșat, în 2015, până la 1 octombrie, un număr de 10 investigații, față de 9 în aceeași perioadă din 2014, și a finalizat 11 investigații în acest an, față de 9 la aceeași dată a anului trecut.

Amenzile aplicate în acest an se ridică la 13.670.569 lei (aproximativ 3.050.075 euro).

Pe de altă parte, Consiliul Concurenței are în derulare 61 de investigații, comparativ cu 67, cât se înregistrau în 2014.

sursa:agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea