Rămâi conectat

Politică Administrație

Proiect pentru reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural din Vinerea cu fonduri guvernamentale

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Consiliul Local al oraşului Cugir se va întruni vineri, 18 octombrie, în şedinţă extraordinară cu scopul de a dezbate reabilitarea, modernizarea şi dotarea Căminului Cultural Vinerea, în baza unui program naţional lansat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Este vorba de  Programul prioritar naţional pentru construirea de sedii pentru aşezăminte culturale în localităţile unde nu există asemenea instituţii, precum şi pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea şi finalizarea lucrărilor de construcţie a aşezămintelor culturale de drept public din mediul rural şi mic urban.

Dorind să exploateze această şansă pe care o oferă programul mai sus amintit,  administraţia locală doreşte să depună un proiect prin care să obţină o finanţare în valoare de peste 2.100.000 lei pentru renovarea, modernizarea şi dotarea Căminului Cultural Vinerea, singurul aşezământ care se încadrează în criterile stabilite de minister.

Întrucât sesiunea de depunere  cererilor de finanţare are loc în perioada 23.09.- 22.10.2013, consilierii locali vor trebui să ia mâine o decizie cu privire la participarea la acest program. Totodată, legislativul local va trebui să aprobe: planul de activitate al Căminului Cultural Vinerea pe următorii 3 ani de la darea în funcţiune, păstrarea destinaţiei clădirii timp de minimum 15 ani de la data dării în exploatare, precum şi  suportarea cheltuielilor de mentenanţă şi gestionare a investiţiei, pe o perioadă de cel puţin 5 ani. Valoarea totală a proiectului este de peste  2.800.000 lei, din care 25% reprezintă cofinanţarea din bugetul local”, precizează reprezentantul Primăriei Cugir.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea