Proiect: Părinţii, obligaţi să se prezinte la medic, chiar dacă refuză vaccinarea copilului

Potrivit proiectului Legii vaccinării, părinţii au obligaţia de a se prezenta la medicul de familie, chiar dacă refuză vaccinarea copilului, caz în care riscă să fie audiaţi de Comisia judeţeană de vaccinare, în caz contrar amenzile ajungând şi la 10.000 de lei.

De asemenea, în proiect, sunt specificate şi drepturile pe care le au părinţi, cum ar fi cel la informare cu privire la beneficiile vaccinării, dreptul de primi vaccinuri sigure şi de calitate sau chiar să primească asistenţă în cazul unei reacţiile adverse post-vaccinale indezirabile.

Elit ELIT

În articolul 21 al proiectului de lege este menţionat faptul că „în cazul vaccinărilor obligatorii, consimţământul pentru vaccinare se prezumă ca fiind dat. Excepţie fac situaţiile în care părinţii sau persoana responsabilă refuză în scris vaccinarea copilului minor”.

Sursa: zf.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

ion 3 august 2017 at 0:18

Deci am ajuns sa ne conduca –NOII- HITLERISTI– bravo mai ginditori cu fundul –dupa ce a-ti furat si distrus tara acum vreti ca viata particulara sa devina viata de armata –mama voastra de idioti — aveti creierul in fund — ca si fostul deputat — cernea –sodomitul — O sa platiti voi — curind — Sunt de acord cu vaccinurile normale dar nu cu cele impuse aiurea de companiile de medicamente doar pentru cistig baban

Comentariile sunt oprite