Rămâi conectat

Actualitate

Proiect în derulare: Teren sportiv nou la Tibru amenajat de tineri pentru tinerii din localitate, cu ajutorul YouthBank

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipa “TinactTibru”, din localitatea Tibru, comuna Cricău, formată din Alexandru Cruciţă, Petru Covrig, Paul Rusan şi liderul de echipă Claudiu Rusan, toţi elevi ai unor licee albaiuliene, având ca organizaţie gazdă Parohia Ortodoxă Tibru (preot paroh Tudor Man), a început implementarea proiectului “Acţionăm împreună pentru viitorul sănătos! „Mens sana in corpore sano!”, proiect finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin Programul YouthBank.  Prin acest proiect, echipa “TinactTibru” va oferi posibilitatea unei vieţi sănătoase tinerilor din comunitate prin construirea unui teren sportiv amenajat, singurul de acest fel din satul Tibru.

 Proiectul “Acţionăm împreună pentru viitorul sănătos! „Mens sana in corpore sano!” are ca partener local Primăria comunei Cricău, care a pus la dispoziţie terenul necesar, pentru a cărui amenajare se vor realiza următoarele activităţi: distrugerea vegetaţiei existente şi curăţarea terenului; instalarea gardului de protecţie; nivelat şi frezat; semănarea gazonului; amendarea terenului cu un strat de nisip fin; irigarea constantă a terenului; fixarea porţilor; marcarea terenului.

 Toate aceste activităţi sunt efectuate de voluntari, cu sprijinul organizaţiei gazdă.

“Proiectul se implementează datorită iubitorilor de sport din Tibru, care erau nevoiţi să se deplaseze pe distanţe mari pentru a desfăşura  activităţile preferate. Aproximativ 100 de tineri din sat vor beneficia de acest proiect, pe lângă cei care vor fi invitaţi la activităţile sportive care vor fi organizate în viitorul apropiat. Practicarea sportului este o metodă foarte eficientă de a-ţi păstra o sănătate de fier, iar activităţile sportive în echipă sunt o bună metodă de socializare şi de a-ţi întări spiritul competitiv, de aceea îi sfătuim pe toţi tinerii să îşi rezerve puţin timp şi pentru sport.

Noi ne dorim să fim un exemplu pentru toţi cei care vor să facă  lucruri frumoase, dar le este teamă să încerce şi îi sfătuim pe tineri să nu renunţe la ceea ce şi-au propus. Mulţumim echipei YouthBank pentru oportunitatea pe care ne-au oferit-o şi îi încurajăm pe toţi cei care au idei bune să nu le irosească şi să aplice la acest program de finanţare”, precizează iniţiatorii proiectului.

 Programul YouthBank are ca principali parteneri locali Consiliul Local şi Primăria Municipiului Alba Iulia, OTP Bank şi Dacia Market, fiind coordonat la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea