Rămâi conectat

Actualitate

Proiect de lege: Persoanele care refuză să se prezinte la audieri riscă închisoarea de până la 3 luni sau amendă penală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un proiect de lege prezentat luni, 22 ianuarie, de deputatul PSD Oana Florea, președintele comisiei de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, prevede că refuzul persoanelor citate la comisia de anchetă de a se prezenta la audieri, de a furniza informațiile solicitate sau de a pune la dispozitia acesteia celelalte documente sau mijloace de probă deținute, utile activității comisiei constituie infracțiune, iar pedeapsa prevăzută este închisoarea de la 8 zile la 3 luni sau amendă penală în valoare de 10.000 lei, plus pedeapsa complementară de interzicere de a ocupa o funcție publică timp de 3 ani.

„Refuzul persoanelor citate la comisia de ancheta de a se prezenta la audieri, de a furniza informatiile solicitate sau de a pune la dispozitia acesteia celelalte documente sau mijloace de proba detinute, utile activitatii comisiei, este considerat impiedicare a aflarii adevarului, constituie infractiune, se pedepseste cu inchisoarea de la 8 zile la 3 luni sau cu amenda penala in valoare de 10.000 lei si cu pedeapsa complementara de interzicere de a ocupa o functie publica timp de 3 ani”, se arata în proiectul de lege.

Un alt articol prevede si ca sedintele unei comisii de ancheta „nu sunt publice, cu exceptia situatiilor cand comisia decide altfel”, noteaza Agerpres.

Lucrarile Comisiei parlamentare speciale de ancheta pentru verificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor prezidentiale din 2009 au fost publice, fiind transmise in direct prin serviciul de transmisiune a Camere Deputatilor.

Oana Florea a precizat ca proiectul ii apartine, dar il va prezenta colegilor, care, „in functie de viziune, si-l vor asuma sau nu” si va fi depus pentru a intra in circuitul parlamentar dupa sedinta de marti a comisiei.

sursa: agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea